Hlavní obsah

Olomouc - Litvínov 3:0Olomouc poprvé od návratu mezi elitu porazila Litvínov

MinutaMin. Tým Hráč Akce
3. Herman 1 : 0
12. Kafka 2 : 0
47. Skrbek 3 : 0
Záznam online reportáže

Olomouc

Hokejisté Olomouce porazili ve 25. kole extraligy Litvínov 3:0 a připsali si premiérovou výhru nad úřadujícím mistrem od svého loňského návratu mezi elitu. Čistým kontem se na úspěchu Hanáků podílel brankář Branislav Konrád, který tak udržel třetí nulu v sezoně. Litvínov je i nadále poslední, na plný bodový zisk čeká třináct zápasů.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

V dresu Olomouce Jan Eberle, ilustrační snímek

Článek

Do první šance utkání se dostal po Eberleho přihrávce domácí Vyrůbalík, brankář Janus byl ale připraven. Přesto se Olomouc dostala rychle do vedení. Ve 3. minutě otevřel skóre Herman.

Vedoucí branka zvýšila pohodu domácích, kterým k dalšímu gólu pomohlo i štěstí. Kafka jel sám na Januse, ten jeho bekhendový blafák kryl, ale odražený puk srazil rukavicí obránce Baránek zpět na slovenského gólmana, od nějž se odrazil za brankovou čáru.

Hosté měli několik nebezpečných brejků, ale nedokázali se dostat k dorážkám. V poslední minutě třetiny měla Verva při oslabení štěstí. Bucovo nahození nedokázal přes beton ležícího Januse dostat do branky dorážející Knotek a po něm ani Laš.

Úvod druhé třetiny poznamenala série přesilových her, ani jeden tým však fauly soupeře nedokázal potrestat. Konrád i Janus byli pozorní a i nadále šance soupeřů likvidovali. Domácí gólman se předvedl proti Pavlíkovi, Hořavovi nebo Trávníčkovi, Januse prověřili Knotek nebo Buc. Závěr prostřední dvacetiminutovky byl v režii hostů, snížit se jim ale nepodařilo.

Třetí část začala tutovkou domácích, Holec ale trefil jen horní tyč. Na druhé straně chtěl odčinit vlastní gól Baránek, Konrád byl ale u tyče včas. Ve 47. minutě hrála Olomouc přesilovku, Vyrůbalík našel Skrbka, který oslavil návrat do sestavy gólem. V dalším střídání předvedli parádní kombinaci Kafka se Zemanem, brankou však jejich akce neskončila. Sedm minut před koncem měl opět smůlu Holec, podruhé v utkání nastřelil tyč. Domácí to ale mrzet nemuselo, tři body získali.

25. kolo hokejové extraligy:
HC Olomouc - HC Verva Litvínov 3:0 (2:0, 0:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 3. Herman (Holec, Kucharczyk), 12. Kafka, 47. Skrbek (Vyrůbalík). Rozhodčí: Šír, Lacina - Flegl, Polonyi. Vyloučení: 3:4. Využití: 1:0. Diváci: 4053.
Olomouc: Konrád - Skrbek, Vyrůbalík, Valenta, Ondrušek, Staněk, Houdek - Buc, J. Knotek, Laš - Kafka, Zeman, T. Mikúš - Eberle, Řípa, Vodný - Kucharcyzk, Herman, Holec. Trenéři: Venera a Tomajko.
Litvínov: Janus - Kubát, Chaloupka, Baránek, Gula, Frolo, F. Pavlík - Trávníček, Hanzl, M. Hořava - Lukeš, Hübl, Jánský - Piroš, Havlíček, Válek - Gerhát, Smolka, Jurčík. Trenéři: Rulík a Šlégr.

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články