Hlavní obsah

Ml. Boleslav - Třinec 4:1Mladoboleslavští už jsou druzí

MinutaMin. Tým Hráč Akce
18. Pabiška 1 : 0
24. Jarůšek 2 : 0
28. Stříteský 3 : 0
33. Jašek 3 : 1
46. Lenc 4 : 1
Záznam online reportáže

Mladá Boleslav

Hokejisté Mladé Boleslavi porazili ve 25. kole extraligy Třinec 4:1 a v tabulce se tak posunuli již na druhé místo. Středočeši si připsali v domácím prostředí jedenáctou výhru, bodovali ve všech třinácti zápasech. Oceláři prodloužili čekání na venkovní výhru na čtyři utkání a zůstali desátí.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Útočník Mladé Boleslavi Richard Jarůšek oslavuje gól proti Třinci.

Článek

Boleslavští fanoušci namlsaní z minulého gólového uragánu v úvodní třetině do plzeňské sítě tentokrát od začátku sledovali urputný boj, plný osobních střetů a nepřesností, zato bez souvislejších akcí.

Domácím k otevření skóre nepomohly závary před brankou v podání Výborného útoku ani dvě přesilovky. Hosté si svou jedinou výhodu v úvodní části vzápětí pokazili vyloučením. Vedoucí gól tak padl v 18. minutě na opačné straně. Domácí se po návratu vyloučeného Trončinského dostali do přečíslení. Proti střele zcela volného Urbana ještě brankář Hamerlík zasáhl, ale vyrazil puk přesně před dojíždějícího Pabišku, jehož gól posvětil i videorozhodčí.

Ve druhé třetině udeřil favorit o poznání dříve. Rozjetý Jarůšek se v útočném pásmu proháčkoval až před Hamerlíka, na kterého vymyslel efektní blafák. Nejlepší boleslavský střelec tak zaznamenal svůj desátý gól v sezoně. Vítanou šanci na další pojistku a rozhodnutí zápasu pak přinesla téměř minutová přesilovka pět na tři. O její předčasný konec se postaral pohotovou střelou z mezikruží obránce Stříteský.

Slezané, kterým se na cizích kluzištích nedaří, pochopitelně zápas nevzdali a převzali střeleckou aktivitu. Přesilovková šance Kopeckého, který se zjevil zcela sám před Rittichem, ještě úspěchem neskončila. Krátce po návratu vyloučeného Pacovského ale boleslavská obrana neodvrátila puk do bezpečí a po pohotovém švihu osmnáctiletého gólového debutanta Jaška hosté snadno snížili.

V úvodu třetí části pokračovala třinecká snaha o kontaktní gól, místo něj přišla ledová sprcha. Hyka bombou z úhlu vyprášil Hamerlíkovi výstroj a Lenc dovezl puk téměř "nechtěně" do prázdné branky - 4:1. Porada s videorozhodčím byla i podruhé pouhou formalitou.

Čtvrtý gól přinesl na boleslavské hole potřebné zklidnění. Ve zbytku utkání se domácí soustředili na pozornou obranu, z níž vyráželi do protiútoků. Když pak Rittich předvedl několik jistých zákroků při oslabeních, mohli Středočeši doma oslavit další tři body.

25. kolo hokejové extraligy:
BK Mladá Boleslav - HC Oceláři Třinec 4:1 (1:0, 2:1, 1:0)
Branky a nahrávky: 18. L. Pabiška (Urban, Trončinský), 24. Jarůšek, 28. Stříteský (D. Výborný, Trončinský), 46. Lenc (Hyka, Voráček) - 33. Jašek (Matuš). Rozhodčí: Hodek, Hribik - Lhotský, J. Svoboda. Vyloučení: 5:7. Využití: 2:0. Diváci: 3812.
Mladá Boleslav: Rittich - Stříteský, Voráček, Trončinský, Holub, Ovčačík, Kučný - Jarůšek, D. Výborný, L. Pabiška - M. Látal, Urban, Pacovský - Hyka, Žejdl, Lenc - Musil, R. Hruška, Bárta. Trenéři: F. Výborný a M. Jelínek.
Třinec: Hamerlík - Nosek, Linhart, Galvas, L. Doudera, Roman, M. Doudera - Klepiš, Kopecký, Dravecký - Rákos, Plíhal, Chmielewski - Irgl, Polanský, Adamský - Jašek, Matuš, Hrňa. Trenéři: Mucha a Malík.

Reklama

Související témata: