Hlavní obsah

Tomica dvěma góly skolil Spartu a chválil chomutovského spoluhráče Červenku

Chomutov

Hokejisté Chomutova bodovali v extralize podeváté v řadě. Poradili si na domácím ledě i s pražskou Spartou 3:1, když hrdinou ostře sledovaného zápasu byl domácí útočník Marek Tomica. Zatímco v dosavadním průběhu sezóny zaznamenal jediný gól, proti jednomu z favoritů soutěže se prosadil dvakrát, čímž zařídil Pirátům další tři body do tabulky.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Hokejisté Chomutova zdraví fanoušky po vítězství nad Spartou.

Článek

„Byla to práce všech hráčů, co jsme byli na ledě. Nejdřív jsem puk tečoval před brankou a pak mi to kluci krásně připravili. Prostě mi přálo i štěstí," líčil Tomica, který těží také ze skvělé formy Romana Červenky. „Je to pan hráč. Už to dokazoval, když jsme se potkali poprvé ve Slavii. V něm to prostě je. Má cit pro hru a díky jeho vůdčí roli v ofenzivě šlapeme všichni jako mužstvo," podotkl Tomica.

Výhra Chomutova nad Spartou má osobitou příchuť hlavně pro bývalé slávisty v dresu severočeského týmu. „Příjemné zážitky a pocity, že jsme je porazili. Ale jako nějaké derby bych už to nenazýval. My, co jsme prošli Slavií včetně trenéra Růžičky, jsme vypsali odměnu do kasy už před prvním utkáním v Praze, kde jsme neuspěli. Proto jsme si teď nic na toto téma neříkali. Nechali jsme si to pro sebe, ale po vítězství určitě přispějeme a něco zaplatíme," usmál se zkušený útočník.

Byl prvním hráčem Chomutova, který překonal Spartu po 250 minutách vzájemných soubojů v extralize. „Ale předem jsem o tom ani nevěděl. Přece jen jsem tady jen několik měsíců a neznám všechny statistiky," uvedl Tomica, jemuž mnoho nescházelo, aby dal hattrick. „Mohl jsem to udělat lépe, škvírka u brankáře tam byla. Člověk ale musí neproměněnou šanci hodit za hlavu a hrát dál. Už v pětadvaceti letech jsem poznal, že ze mě bůhvíjaký střelec nebude. Třeba se ale toho hattricku někdy dočkám a budu z něj mít velkou radost," prohodil chomutovský forvard.

Euforii nepropadají

Piráti se vezou na vítězné vlně. Jejich předností je soustředěná hra od brankáře Kopřivy přes důslednou obrannou fázi až po hbité a takticky hrající útočníky. „Zpočátku jsme hráli hodně upracovaný hokej. Postupně jsme zapracovali na defenzivě. Potřebovali jsme si herně sednout a zvyknout si na sebe. Kondičně se cítíme v pohodě, máme snad natrénováno," kvitoval úspěšnou šnůru.

Třebaže se Piráti pohybují v horní části tabulky, v klubu nepropadají přehnané euforii. „Na jednu stranu můžeme být spokojení, ale ještě není konec základní části. Nahoru v tabulce se mužstvo škrábe těžce, ale když pak přijde útlum, může se jít hrozně rychle dolů a je pak nesmírně obtížné vrátit se do lepších kolejí. Proto bych zůstal při zemi," zakončil Tomica svoje úvahy.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice