Hlavní obsah

Boleslavský válec přejel i Třinec. Nechceme doma soupeřům něco rozdávat, usmál se Pabiška

Martin KézrPrávo

Hokejisté Mladé Boleslavi přivítali na svém ledě už všech třináct extraligových rivalů a nikomu nedovolili odvézt plný počet bodů. Třinec byl poslední, kdo se o to pokoušel, jenže prohrál 1:4.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Hokejisté Mladé Boleslavi (zleva): Tomáš Voráček, Radan Lenc a Lukáš Žejdl oslavují třetí gól proti Třinci.

Článek
Fotogalerie

Nejvýraznější export z Boleslavi tak měly Olomouc a Zlín, které ale vyhrály až po nájezdech. Všichni ostatní soupeři odjížděli přejeti domácím válcem, Oceláři nebyli výjimkou. Hlavně zásluhou parádních výsledků na vlastním kluzišti je Mladá Boleslav už druhá v tabulce. „Nechceme doma soupeřům něco rozdávat," usmíval se Lukáš Pabiška, jenž otevřel skóre.

Kotouč se do sítě odrazil od jeho nohy. „Sudí se jel podívat na video, ale já věděl, že tam žádné kopnutí nebylo. Zase se jen potvrdilo, jak důležité je jít důrazně před branku za každým pukem," tvrdil útočník, jenž na gól čekal víc než měsíc. „Mám přece jen spíš defenzivní úkoly."

Před měsícem probuzený kanonýr Richard Jarůšek vstřelil svůj už desátý gól. „Začalo se mi až neskutečně dařit. Svého času jsem ve Znojmě vedl i žebříček střelců EBEL, loňskou sezónu jsem tady měl ale dost hluchou a tu letošní začal na tribuně, takže si užívám, že hodně hraji a že mi to tam takhle padá," vykládal.

Domácí kouzlo Boleslavi je podle něj úplně jednoduché. „Hrajeme si to svoje, se skvělými fanoušky v zádech, kteří jsou hodně slyšet a ženou nás, abychom se hladově rvali za každý pukem do branky," líčil Jarůšek.

Vynikající Rittich a poctiví bojovníci

Potěšený hrou svého mužstva byl i asistent kouč Marian Jelínek. „Kluci plní, co mají a dávají tam srdce. Dobře bruslí, snaží se o nátlakový hokej a přitom to většinou zvládají i hodně pečlivě dozadu. Mohl bych říkat stovky chytrých slov, ale naším trumfem je, že máme poctivé bojovníky a nesmím zapomenout, že velmi důležitým stavebním kamenem je vynikající Rittich v brance," připomněl podíl nejvytíženějšího gólmana extraligy.

Třinec vůbec nepřipomínal nejvážnějšího adepta na titul z předsezónních prognóz. „Bylo to z naší strany mdlé. Nevěříme si a leží to na celém týmu, Boleslav na nás byla i hodně dobře nachystaná," připustil útočník Zbyněk Irgl.

„Na rozdíl od nás hráli domácí fakt v pohodě a s větším klidem na hokejkách. Největší křeč našeho cítím v zakončení," říkal trenér René Mucha, jenž se ujal mužstva před třemi týdny a pod jeho vedením Třinec ale vyhrál jen dvě ze sedmi utkání.

Na vítězství z venku čeká dokonce už od 1. listopadu. „Na Ocelářích bylo vidět, že se hledají, ale ten potenciál tam je a podle mne je jen otázkou času, kdy v nich bouchnou saze a mašina se zase rozjede," uvažoval i o soupeři Jelínek.

Reklama

Související témata: