Hlavní obsah

Sparta - Ml. Boleslav 4:3Sparta vydřela výhru nad Boleslaví a v tabulce ji předskočila

MinutaMin. Tým Hráč Akce
18. Sabolič 1 : 0
28. Výborný 1 : 1
37. Eminger 2 : 1
41. Jarůšek 2 : 2
42. Urban 2 : 3
42. Kudrna 3 : 3
56. Kumstát 4 : 3
Záznam online reportáže

Hokejisté Sparty zdolali v utkání 26. kola extraligy Mladou Boleslav 4:3 a v tabulce se před ní o skóre dostali na čtvrté místo. Vyrovnaný duel rozhodl čtyři minuty před koncem základní hrací doby přesilovkovým gólem Petr Kumstát. Pražané tak bodovali i v jedenáctém domácím zápase v sezóně.

Foto: Michal Krumphanzl, ČTK

Tomáš Pöpperle (nahoře) a Ryan Glen ze Sparty a Martin Látal (vpravo) z Boleslavi.

Článek

Domácí si nedělním soubojem připomenuli 112. výročí od založení klubu a proti Boleslavi nastoupili ve speciálních žluto-modro-červených dresech. Středočeši byli v úvodních minutách aktivnější a v 7. minutě mohli jít do vedení. Gólman Pöpperle totiž trestuhodně nechytil pomalý kotouč směřující k němu a pak si musel oddechnout, že jen těsně minul jeho branku.

Sparta následně nevyužila minutu dlouhou přesilovku pět na tři, v 18. minutě ji ale poslal do vedení Sabolič. Slovinský útočník nabral s pukem na holi rychlost v obranném pásmu, prosmýkl se mezi dvěma soupeři, aby pak střelou přes obránce překonal Ritticha. Ten měl v samém závěru první třetiny štěstí, neboť po ráně Hrbase ho zachránila tyčka.

Po první změně stran byl Bruslařský klub velice blízko vyrovnání. Hyka zakončoval do odkryté klece, Pöpperle se ale na poslední chvíli stačil přesunout a zázračným zákrokem puk vyrazil. Hned vzápětí zamířil Pacovský při hře hostů ve dvojnásobné početní převaze do tyče, z pokračující akce už ale boleslavský kapitán Výborný přeci jen vyrovnal.

Ve 36. minutě chyboval v útočné třetině Sabolič, Jarůšek vyrazil ve vlastním oslabení do sólového úniku, forhendovým blafákem ale trefil Pöpperleho beton. Naopak Sparta v pokračující přesilovce udeřila, byť s velkou klikou. Střelu Emingera sice Rittich ztlumil, jenže letící kotouč si do vlastní branky poslal nešťastník Pacovský.

Kdo z přítomných sedmi tisícovek fanoušků v O2 areně se vrátil do hlediště až pár minut po startu třetího dějství, musel litovat. V čase 40:12 se totiž k odraženému puku od zadního mantinelu dostal Jarůšek a Boleslav podruhé v zápase srovnala. A za necelou minutu a půl už hosté poprvé vedli, když z dorážky uspěl Jarůšek. Jenže radost vydržela Výborného svěřencům pouhých šest vteřin! Hned po buly ve středovém kruhu zamířil do útočného pásma Kudrna a prosadil se střelou na Rittichovu lapačku.

V 55. minutě zbytečně fauloval v útočném pásmu vysokou holí Pacovský a nabídnutou přesilovkou Sparta nepohrdla. Pech vyzval střílenou přihrávkou Kumstáta, jenž dal gól na 4:3. Půlminuty před vypršením základní hrací doby zamířil Rittich na střídačku, domácí už se ale ubránili.

26. kolo hokejové extraligy:
HC Sparta Praha - BK Mladá Boleslav 4:3 (1:0, 1:1, 2:2)
Branky a nahrávky: 18. Sabolič (Hrbas, Pöpperle), 37. Eminger, 42. A. Kudrna (Sabolič), 56. Kumstát (Pech, M. Procházka) - 28. D. Výborný (Trončinský), 41. Jarůšek (Stříteský, Voráček), 42. Urban (Hyka). Rozhodčí: Šindler, R. Svoboda - D. Jelínek, Pešek. Vyloučení: 5:6. Využití: 2:2. Diváci: 7091.
Sparta: Pöpperle - Polášek, Švrček, Glenn, Eminger, J. Mikuš, Hrbas - Buchtele, Klimek, Netík - A. Kudrna, Sabolič, Hamilton - Kumstát, Pech, M. Procházka - Dvořáček, Černoch, Forman. Trenéři: Jandač a Moták.
Mladá Boleslav: Rittich - Stříteský, Voráček, Trončinský, Holub, Ovčačík, Kučný - Jarůšek, D. Výborný, L. Pabiška - M. Látal, Urban, Pacovský - Hyka, Žejdl, Lenc - Musil, R. Hruška, Bárta. Trenéři: F. Výborný a M. Jelínek.

Reklama

Související témata: