Hlavní obsah

Liberec - Karlovy Vary 7:1Vedoucí Liberec neměl problém

MinutaMin. Tým Hráč Akce
12. Lakatoš 1 : 0
20. Bulíř 2 : 0
23. Říha 3 : 0
24. Valský 4 : 0
25. Birner 5 : 0
42. Duda 5 : 1
46. Valský 6 : 1
49. Bulíř 7 : 1
Záznam online reportáže

Liberec

Hokejisté Liberce porazili ve 26. kole extraligy Karlovy Vary na svém ledě vysoko 7:1 a i nadále vévodí tabulce. Naopak karlovarská Energie prohrála počtvrté z posledních pěti utkání a zůstává předposlední. Třemi body za dvě branky a přihrávku se blýskl v dresu vítězů útočník Jakub Valský, dva góly dal i Michal Bulíř.

Foto: Milan Malíček, Právo

Liberecký Michal Bulíř, archivní snímek

Článek

Lépe do zápasu vstoupili Liberečtí a Závorka v brance hostů musel být hned od začátku v pohotovosti. Dobré šance si vypracovali Birner s Valským, z dobré pozice pálil také Šimek. Skóre se ale poprvé měnilo až ve 12. minutě, když krásnou střelou z otočky poslal Bílé Tygry do vedení Lakatoš. Hosté se před Lašáka, který se do liberecké branky vrátil po zranění, dostávali spíše sporadicky.

Druhou branku mohl přidat Ševc, jeho střela z mezikruží však orazítkovala pouze horní tyč. Pokus Krenželoka pak skončil pro změnu na levé tyči Závorkovy branky. Severočeši se však druhého gólu přece jen dočkali. V poslední minutě úvodní třetiny našel Valský na brankovišti nekrytého Bulíře a ten neměl problém uklidit kotouč do branky.

Také druhá třetina se nesla v duchu libereckého náporu. Ve 23. minutě přidal třetí domácí gól svou premiérovou trefou v extralize obránce Říha. Za další minutu dokázali Bílí Tygři využít přesilovku: Krenželok vybídl ke skórování Valského, který nedal Závorkovi šanci. Zároveň ho vyhnal z branky, do které se postavil náhradník Habal.

Toho po další minutě stylově přivítal Birner, který se trefil krásně do horního růžku a zvyšoval již na 5:0. V této fázi hry na ledě existoval pouze jeden tým a trenér Energie Oremus si musel vzít oddechový čas. I nadále se ale většinu času hrálo v útočném pásmu Liberce. Výjimkou byla přesilovková rána karlovarského beka Sičáka, která rozezvučela pravou tyč Lašákovy branky.

Začátek třetího dějství vyšel lépe Západočechům. Duda se prosmýkl libereckou obranou a trefil se přesně k tyči. V pohodě hrající Liberec ale odpověděl v následné přesilovce. S přispěním brusle hostujícího obránce se šťastně podruhé v zápase prosadil Valský. Další a již čtvrtou početní výhodu v zápase poté využil po krásné kombinaci rovněž svým druhým gólem večera Bulíř. Zbytek utkání se už dohrával pouze z povinnosti.

26. kolo hokejové extraligy:
Bílí Tygři Liberec - HC Energie Karlovy Vary 7:1 (2:0, 3:0, 2:1)
Branky a nahrávky: 12. Lakatoš, 20. Bulíř (Valský), 23. Říha (Bakoš, Plutnar), 24. Valský (Krenželok, Vampola), 25. Birner (Vampola), 46. Valský (Plutnar, Ševc), 49. Bulíř (Krenželok, Radivojevič) - 42. Duda (Bulík). Rozhodčí: Hribik, Souček - Bláha, Špůr. Vyloučení: 6:9. Využití: 4:0. Diváci: 4747.
Liberec: Lašák - Šimek, Ševc, Říha, Derner, Výtisk, Plutnar - Lakatoš, Vampola, Birner - Bakoš, Bulíř, Radivojevič - Valský, P. Jelínek, Krenželok - Ordoš, Stránský, J. Vlach. Trenéři: Pešán a V. Čermák.
Karlovy Vary: Závorka (24. Habal) - Tomeček, Bičánek, Benák, Sičák, Rodney, Gulaši, Redlihs - Duda, Marosz, T. Rachůnek - Huna, Bulík, Vachovec - Bartek, Kůs, Rohan - Gorčík, Osmík, Kohout. Trenéři: Oremus a Mlejnek.

Reklama

Související témata: