Hlavní obsah

Doháníme manko a každý zápas je jako play off, řekl Šlégr po výhře Litvínova

Litvínov

Hokejisté posledního Litvínova ukončili v extralize v duelu s Vítkovicemi (3:1) nebývale dlouhé čekání na tříbodový zisk z domácího ledu. Předtím mistr tímto způsobem vyhrál jen v prvním kole nad Zlínem a tři body přivezl ještě z Karlových Varů v jedenáctém dějství.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Radost Robina Hanzla z Litvínova.

Článek

„V situaci, do níž jsme se dostali, je pro nás každý zápas důležitý, jako by to bylo play off. Doháníme manko a mužstvu musíme poděkovat za týmový výkon," pravil Jiří Šlégr, který se po rezignaci litvínovského asistenta Ondřeje Weissmanna nedávno stal plnohodnotným asistentem trenéra Radima Rulíka.

„Po dlouhé době se všichni od prvního do posledního hráče naplno odevzdali pro úspěšný výsledek. V průběhu jsme přišli o jednoho obránce kvůli trestu do konce zápasu, což není jednoduché. Kluci to zvládli, když útočníci pomáhali bekům. Krátká střídání se osvědčila," líčil Šlégr.

Mužstvo podle něj prokázalo i vnitřní sílu. „Ani moment při neuznaném gólu, který by při opačném verdiktu v náš prospěch znamenal slibné vedení 3:0, nás nesrazil na kolena. Dál jsme bojovali podle záměrů, jak jsme chtěli hrát," těšilo asistenta.

Hořavův návrat Litvínovu pomohl

Zároveň ocenil obnovenou přítomnost dřívějšího asistenta trenéra Miloslava Hořavy staršího v Litvínově v roli konzultanta. „Je to člověk, který hokeji nesmírně rozumí. Jeho jakýsi návrat ke klubu se pozitivně odrazil i v kabině. Kluci si zavzpomínali na loňskou sezónu a hokejově pookřáli. Miloš Hořava má našemu mužstvu pořád co dát. Jako konzultant nám radí, jak bychom měli změnit trénink, abychom šli do větší rychlosti a agresivity," prozradil Šlégr o nynější spolupráci s uznávaným odborníkem.

„Vyhráli jsme za tři body teprve potřetí, to je hrozně málo. Ale přesně takový zápas jako s Vítkovicemi jsme už nutně potřebovali," oddechl si litvínovský kapitán Michal Trávníček. „Ze začátku jsme měli lepší pohyb, což rozhodlo. Pak jsme už nepustili soupeře do tlaku," viděl klíčové faktory vítězné bitvy.

Vítkovický trenér Ladislav Svozil si po matném výkonu svých svěřenců naopak posteskl: „Po dobrém utkání s lídrem z Liberce, kdy jsme sice nebodovali, jsme tým pochválili, ale to jsme neměli dělat. Hráči si na ledě posledního mužstva neuvědomili, že Litvínovu jde vzhledem k jeho kritickému postavení už o hodně. Domácí nás předčili ve všech činnostech a vyhráli naprosto zaslouženě."

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články