Hlavní obsah

Pardubický Bokroš a litvínovský Gula si nezahrají dva zápasy, Frühauf s podmínkou

Praha

Obránci Tomáš Bokroš z Pardubic a Jiří Gula z Litvínova obdrželi od disciplinární komise hokejové extraligy trest zastavení činnosti na dvě soutěžní utkání za své zákroky v nedělních zápasech 26. kola. Podmíněnou dvouzápasovou stopku pak předseda disciplinárky Karel Holý udělil královehradeckému bekovi Peter Frühaufovi.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Obránci Hradce René Vydarený (vlevo) a Martin Pláněk (vpravo) pomáhají zraněnému Petru Frühaufovi z kluziště - ilustrační foto.

Článek

Bokroš v polovině utkání s Hradcem Králové narazil u střídaček zezadu na mantinel Jiřího Šimánka, za což od rozhodčích obdržel trest na pět minut a osobní trest do konce utkání.

„Zákrok byl veden na protihráče, který krátce před tím tečoval přihrávku, kterou mezitím nikdo nepřevzal, a podle pravidel tak byl v držení kotouče. Zákrok byl veden do zad, a to plnou intenzitou v nebezpečné vzdálenosti od hrazení, přičemž hráč si musel být vědom jeho možných důsledků," uvedl Holý a dvouzápasový dodatečný distanc vysvětlil i tím, že Bokroš nebyl v uplynulých dvou letech disciplinárně trestán.

Bokrošův faul na Šimánka měl pokračování, na ledě se totiž strhla hromadná potyčka. Do ní se zapojil i Frühauf, který z hráčské lavice Bokroše chytil a ve svém jednání nepřestal, ani když se oba hráče snažil čárový rozhodčí oddělit.

„Z dostupných záběrů nelze určit, zda se Frühauf při tom dopustil přímo fyzického napadení, nebo zda se o něj pouze pokusil, zapojení do šarvátky z hráčské lavice je však nepřípustné," uvedl Holý a hradeckému zadákovi zastavil činnost na dva zápasy s podmínečným odkladem do 31. prosince tohoto roku.

Stopku na dva duely dostal od disciplinárky litvínovský Jiří Gula. Ten v neděli fauloval kolenem s pukem bruslícího Stanislava Balána ze Zlína a od sudích vyfasoval trest na pět minut a do konce utkání. „Zákrok byl sice veden ve statické pozici, ale hráč při něm vědomě a zřetelně zasáhl soupeře do oblasti kolena, o čemž svědčí skutečnost, že se před střetem zapřel na levé noze a levé koleno aktivně vystrčil ve směru jízdy protihráče," vysvětlil Holý.

Reklama

  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec