Hlavní obsah

Liberec zbrojí. Lídr hokejové extraligy získal mistra světa Mojžíše!

Hokejový obránce Tomáš Mojžíš bude po ukončení svého působení ve finském TPS Turku hrát extraligu za Liberec. S vedením lídra tabulky uzavřel tříletý kontrakt. Podle klubového webu se už ve středu připojí k tréninku Bílých Tygrů a v pátek by měl přes nedávné svalové potíže obléci dres Severočechů v utkání 27. kola na ledě Komety Brno.

Foto: Profimedia.cz

Obránce Tomáš Mojžíš v dresu české reprezentace.

Článek

"Na doplnění obranných řad už pracujeme delší čas. Vedla nás k tomu i marodka, která nám dlouhodobě vyřadila některé beky ze sestavy. Byť je v posledních zápasech velmi dobře zastoupili mladí hráči z farmy v Benátkách, chtěli jsme obranné řady před náročným závěrem sezóny doplnit ještě o jednoho zkušeného a stabilního hráče," uvedl hlavní trenér a zároveň sportovní ředitel Liberce Filip Pešán.

Právě Mojžíš mu do plánů ideálně zapadal. V jeho očích je typem spolehlivého a tvořivého obránce. "V Tomášově osobě jsme ale nehledali jen krátkodobé řešení situace pro zbytek sezóny. Chtěli jsme přivést hráče, který by byl součástí našeho týmu a reprezentoval klub i v příštích letech, čemuž odpovídá i délka podepsaného kontraktu," dodal Pešán.

Třiatřicetiletý Mojžíš se v úterý podle webu TPS Turku dohodl s šestým týmem tamní ligy na předčasném rozvázání smlouvy. Mistr světa z roku 2010 a držitel světového bronzu (2012) odehrál za finský klub v této sezóně 21 zápasů, dal jeden gól a přidal asistenci.

Nabídka Bílých Tygrů ho zaujala

"Kdyby se však neozval Liberec, Tomáš by dál pokračoval ve Finsku. Nebylo to tak, že by měl z klubu odejít, že by s ním nepanovala spokojenost. Ovšem nabídka Bílých Tygrů se Tomášovi líbila a rozhodl se ji využít, pak jsme jednali s Turku a docílili dohody o uvolnění," vysvětlil pro hokej.cz Michal Sivek ze společnosti Eurohockey Services, která hráče zastupuje.

Kolínský rodák, na jehož kontě je i 17 startů a tři body (1+2) v NHL, kde hájil barvy Vancouveru, St. Louis a Minnesoty, okusil extraligu naposledy v minulém ročníku při krátkém působení v Pardubicích. V sezóně 2012/13 oblékl při působení ve Lvu Praha (KHL) i dres Sparty. Zkušenosti má rovněž ze švédské nejvyšší soutěže.

Právě ze Lva se dobře zná s velkými letními posilami Liberce Michalem Řepíkem, Michalem Birnerem a Martinem Ševcem. "Tomáš s nimi hovořil a dostal velmi pozitivní informace," přiblížil Sivek.

Reklama

Související témata:
  2 : 0 Třinec - České Budějovice 2 : 0 dohráno
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice