Hlavní obsah

Drama v Brně! Pardubice ukončily sérii Boleslavi, Olomouc rozstřílela Spartu

Praha
Aktualizováno

Hokejisté Liberce zvítězili v utkání 27. kola Tipsport extraligy na ledě brněnské Komety 2:1 po samostatných nájezdech a upevnili si svoje vedoucí postavení v soutěži. Na druhou Olomouc, jež si doma vyšlápla na pražskou Spartu (5:1), mají devítibodový náskok. V dalších zápasech udolal vicemistr z Třince 4:3 po samostatných nájezdech hráče Chomutova, v západočeském derby se radovaly Karlovy Vary po výhře nad Plzní 3:1, Mladá Boleslav podlehla Pardubicím 2:4, Hradec přehrál Vítkovice 5:2 a úřadující šampióni z Litvínova urvali v duelu se Zlínem bod navíc po vítězství 3:2 v prodloužení.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Hokejisté Pardubic se radují z prvního gólu.

Článek
Fotogalerie

Liberci se na ledě Komety dlouhodobě nedařilo - až do dneška tam naposledy zvítězil v lednu 2012, od té doby osmkrát za sebou padl. Vyrovnaný souboj tentokrát dospěl do samostatných nájezdů, které rozhodl až v deváté sérii povedeným blafákem do bekhendu Michal Birner. Bílí Tygři s novopečenou posilou Tomášem Mojžíšem v obraně si připsali pátou výhru v řadě.

Třinec proti Chomutovu naplno bodoval ve všech předcházejících pěti domácích vzájemných zápasech v extralize. A radoval se i pošesté, byť Piráti tentokrát kladli tuhý odpor a odvezli si alespoň bod. Oceláři vedli zásluhou Tomáše Kopeckého 2:0, ale hosté třemi přesnými zásahy v prostřední části hry vývoj otočili a už už sahali po třech bodech. Pouhých 15 sekund před vypršením normální hrací doby však Plíhal poslal zápas do prodloužení a v rozstřelu nakonec brali bod navíc domácí.

Karlovy Vary vrátily Plzni předchozí těžké porážky 1:5 a 0:6 z této sezóny i s úroky. Hokejisté z lázeňského města ukončili sérii čtyř porážek v západočeském derby v řadě, dvěma trefami se o to na plzeňském ledě zasloužil Martin Bartek. Naději na čisté konto pokazil brankáři Tomáši Závorkovi Miroslav Indrák.

Klepiš se při premiéře v Boleslavi výhry nedočkal

V sestavě Mladé Boleslavi se proti Pardubicím objevil i útočník Jakub Klepiš, kterého Bruslařský klub získal teprve ve čtvrtek z Třince. Středočeši v první polovině základní části soutěže bodovali ve všech třinácti domácích zápasech, ale Východočeši jejich kouzlo odčarovali. Jejich brankář Brandon Maxwell se zaskvěl 48 zákroky, dva góly vítězů vstřelil Lukáš Nahodil a tři asistence přidal Tomáš Marcinko.

Poslední Litvínov udolal dvanáctý Zlín v domácím prostředí popáté v řadě. Dvougólový náskok domácích ještě dokázali Holík s Ondráčkem vyrovnat, o výhře Chemiků ale rozhodl v čase 64:16 svým druhým zásahem v utkání Miloslav Hořava. Zlín padl po dvou předchozích výhrách.

Hradec Králové dokázal pod novým koučem Vladimírem Kýhosem bodovat ve všech čtyřech odehraných zápasech. Proti Vítkovicím, které naopak vyšly v posledních čtyřech utkáních naprázdno, nezastavila domácí ani nešťastná trefa Jiřího Šimánka do odkryté branky při signalizovaném vyloučení hostí. V následující přesilové hře zvýšil na 4:2 Brian Ihnacak a výhru Mountfieldu nakonec zpečetil kanonýr Jaroslav Bednář.

Olomouc od svého loňského návratu do extraligy Spartu ještě v domácím prostředí nikdy neporazila. Až v pátek se dočkala. V probíhající sezóně Pražanům podlehla 1:4 a 1:3, ale tentokrát nedala Jandačovu týmu šanci. Hanáci zvítězili přesvědčivě 5:1, po dvou gólech dali Jakub Herman a Miroslav Holec, a díky tomu se v neúplné tabulce vyšplhali na druhou příčku.

Hokejová Tipsport extraliga - 27. kolo:
Třinec - Chomutov 4:3 po sam. nájezdech
Branky: 4. a 23. T. Kopecký, 60. Plíhal, rozhodující sam. nájezd Luka - 24. Hřebejk, 26. D. Květoň, 33. Vondrka
Plzeň - Karlovy Vary 1:3
Branky: 19. Indrák - 10. a 59. Bartek, 54. T. Rachůnek
Mladá Boleslav - Pardubice 2:4
Branky: 31. Stříteský, 53. Pabiška - 3. a 24. Nahodil, 17. P. Sýkora, 50. Redenbauch
Litvínov - Zlín 3:2 v prodloužení
Branky: 19. a 65. M. Hořava, 28. Kubát - 32. P. Holík, 52. Ondráček
Hradec Králové - Vítkovice 5:2
Branky: 6. Červený, 8. Šimánek, 24. Dej z trestného střílení, 33. Ihnacak, 48. Bednář - 22. Tomi, 31. Vandas
Olomouc - Sparta 5:1
Branky: 11. a 13. Herman, 46. a 52. Holec, 24. Buc - 49. M. Procházka
Brno - Liberec 1:2 po sam. nájezdech
Branky: 25. Vondráček - 28. Radivojevič, rozhodující sam. nájezd Birner

Reklama

Související témata: