Hlavní obsah

Třinec - Chomutov 4:3 SNTřinec v utkání zvratů vydřel po nájezdech výhru nad Chomutovem

MinutaMin. Tým Hráč Akce
4. Kopecký 1 : 0
23. Kopecký 2 : 0
24. Hřebejk 2 : 1
26. Květoň 2 : 2
33. Vondrka 2 : 3
60. Plíhal 3 : 3
65. Luka (rozhodující nájezd) 4 : 3
Záznam online reportáže

Třinec

Hokejisté Třince zdolali v 27. kole extraligy Chomutov 4:3 po samostatných nájezdech. Čtvrtou porážku vicemistra v řadě odvrátil v čase 59:45 Tomáš Plíhal, který si za stavu 2:3 vynutil v power play prodloužení. Nájezdy pak svou první extraligovou trefou rozhodl třiatřicetiletý host z farmy ve Frýdku-Místku Vladimír Luka. Piráti zápas ve druhé části obrátili ze stavu 0:2 třemi góly v rozmezí devíti minut, ale nakonec mají jen bod. Dva góly a asistenci si připsal domácí Tomáš Kopecký.

Článek

Třineckou sestavou se po posledním nezdaru s Olomoucí prohnal uragán. Pohromadě nezůstal jediný útok, z farmy ve Frýdku-Místku byli povoláni Káňa s Lukou, chvíli před utkáním se k týmu připojil obránce Slovák i navrátilec z Mladé Boleslavi Žejdl, a už ve čtvrté minutě se dostavil dílčí efekt. Kopecký zůstal po chybě chomutovské obrany sám před brankou a zasunul puk mezi Kopřivovými betony do sítě.

Rychlý gól přišel, vicemistr však herně opět kulhal. Hosté byli postupem času stále dotěrnější. Červenka se ve 12. minutě poprvé zviditelnil pasem na Pospíšila, kterého vychytal Hrubec. Piráti pak v přesilovce zaujali i velkou hrubkou při bránění. Domácí se po ní dokonce ve dvou řítili sami na Kopřivu, ale ten Douderův pokus zneškodnil.

Zákrok večera ale vzápětí patřil Hrubcovi. Chomutov po Tomicově dorážce do prázdné branky už takřka zvedali ruce, ale domácí gólman zázračně holí puk vyrazil a schoval do rukavice.

Přestože Třinec hned v úvodu druhé části znovu zásluhou Kopeckého z dorážky zvýšil na 2:0, soupeř přebral taktovku. Za 193 sekund bylo srovnáno: Hřebejk na brankovišti před Hrubcem tečoval Ruttovu střelu a po dalších chomutovských manévrech v útočném pásmu se zblízka prosadil i extřinecký Květoň.

Hosté pak nevyužili dlouhou přesilovku pět na tři, skóre však otočili při vyrovnaném počtu sil, když se parádní trefou o břevno blýskl Vondrka. Severočeši v 37. minutě kvůli nesportovnímu chování přišli o Červenku a závěr strávili pod tlakem Třince, jehož hole ale obalila smůla.

O úspěch si říkala šance Žejdla, který mířil vedle, Slováka zase vychytal Kopřiva a stejně po sólu dopadl i Adamský. O vzrušení se postarali sudí, kteří nejprve 35 sekund před koncem odpískali trestné střílení za Kopřivovo posunutí branky, aby záhy verdikt odvolali. Pocit křivdy ale Třinec přetavil do posledního náporu a po nepřehledné vřavě před brankou Plíhal v power play v čase 59:45 vyrovnal. V nájezdech úřadoval Luka, který se dvakrát trefil a zařídil domácím bod navrch.

27. kolo hokejové extraligy:
HC Oceláři Třinec - Piráti Chomutov 4:3 po sam. nájezdech (1:0, 1:3, 1:0 - 0:0)
Branky a nahrávky: 4. Kopecký (M. Doudera, Roth), 23. Kopecký (Irgl), 60. Plíhal (Dravecký, Kopecký), rozhodující nájezd Luka - 24. Hřebejk (Rutta, Skinner), 26. Květoň (V. Růžička ml., Vondrka), 33. Vondrka (Červenka, Rutta). Rozhodčí: Čech, Šír - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 3:2, navíc Červenka (Chomutov) 10 min. a do konce utkání. Využití: 1:0. Diváci: 3989.
Třinec: Hrubec - Nosek, Linhart, Roth, Galvas, Hrabal, M. Doudera, Slovák - Rákos, Plíhal, Adamský - Irgl, Kopecký, Dravecký - Jašek, Polanský, Žejdl - Luka, T. Káňa, Matuš. Trenéři: Mucha a Malík.
Chomutov: M. Kopřiva - Rutta, Skinner, Harant, Jánošík, Šidlík, Pereťagin, Dlapa - Pospíšil, Červenka, Tomica - Květoň, V. Růžička ml., Vondrka - Chlouba, Račuk, Sklenář - R. Veselý, Dušek, Hřebejk, Trenéři: V. Růžička st., B. Kopřiva a J. Šťastný.

Reklama

Související témata: