Hlavní obsah

Litvínov - Zlín 3:2 PPLitvínov doma opět udolal Zlín, Hořava rozhodl v prodloužení

MinutaMin. Tým Hráč Akce
19. Hořava 1 : 0
28. Kubát 2 : 0
32. Holík 2 : 1
52. Ondráček 2 : 2
65. Hořava 3 : 2
Záznam online reportáže

Litvínov

Hokejisté Litvínova porazili ve 27. kole extraligy Zlín 3:2 v prodloužení. Litvínov zdolal doma Zlín popáté za sebou. Vyrovnaný duel rozhodl Miloslav Hořava v čase 64:16 svým druhým dnešním zásahem. Zlín padl po dvou předchozích výhrách.

Článek

První větší příležitost přišla až v šesté minutě, když se Hanzl po buly prokličkoval až před Kašíka, ten si však s jeho poslední kličkou poradil. V 10. minutě nebezpečně z otočky vypálil Lukeš, jeho pokus ale mířil těsně nad branku a následně Hübl z bezprostřední blízkosti nedal.

Další šance domácích přišla v 16. minutě, kdy do puku plácl Hořava, ten skončil pouze na pravé tyčce. Mrzet ho to ale příliš nemuselo, dočkal se totiž v 19. minutě, kdy otevřel skóre pohotovou dorážkou. V závěru první části měl další branku na hokejce Gerhát, jenže jeho teč skončila těsně vedle pravé tyčky.

Úvod druhé třetiny patřil hostům. Nejprve prověřil Januse Veselý střelou z mezikruží, poté Maruna rychlým švihem a záhy opět aktivní duo Veselý, Holík, ale ani jeden z nich si na litvínovského brankáře nepřišel. A tak přišel trest na opačné straně hřiště. Kubátovi stačilo v 28. minutě pouze nastavit hůl na Lukešovu nabídku a bylo to 2:0.

Zlínští zbraně nesložili, ba naopak. Sýkora prověřil Januse z pravého křídla, ten výtečně zakročil ramenem. V 32. minutě se aktivní hosté dočkali snížení skóre, o což se postaral po krásné Bukartsově nabídce Holík, který bekhendem poslal puk do branky. Severočeši v těchto fázích utkání tahali za kratší konec provazu, ale v závěru třetiny neuspěl nikdo z trojice Beranů Maruna, Čachotský a Kubiš.

Do třetí třetiny nastoupil místo Januse Horák a byl nešťastným mužem utkání. V 45. minutě ukradl Jánský puk obránci, ale zblízka nedokázal překonat Kašíka a následná Hüblova střela byla zblokována. Další šanci připravil pro Hübla aktivní Hořava, jenže dnešní litvínovský kapitán proti výtečnému Kašíkovi neuspěl.

V 52. minutě se zčistajasna hosté dočkali vyrovnání. Ondráček v oslabení nahodil puk z rohu útočné třetiny na branku a Horák si nešťastně srazil puk hokejkou do branky. Domácí byli jako opaření z vyrovnávací trefy, ale ani hosté neměli už žádné střelecké příležitosti a tak utkání dospělo do prodloužení. V něm se z dorážky prosadil svým druhým gólem v utkání Hořava a Litvínov si tak připsal důležité dva body.

27. kolo hokejové extraligy:
HC Verva Litvínov - PSG Zlín 3:2 v prodloužení (1:0, 1:1, 0:1 - 1:0)
Branka a nahrávky: 19. M. Hořava (Kubát, Hanzl), 28. Kubát (Lukeš, Hübl), 65. M. Hořava (Z. Sklenička, F. Pavlík) - 32. P. Holík (Bukarts), 52. Ondráček (Kubiš). Rozhodčí: Hribik, Horák - Bláha, Špůr. Vyloučení: 4:5. Využití: 1:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 3860.
Litvínov: Janus (41. Horák) - Chaloupka, Kubát, F. Pavlík, Z. Sklenička, Frolo, Pavelka - M. Hořava, Hanzl, Piroš - Jánský, Hübl, Lukeš - Válek, Havlíček, Gerhát - Jurčík, Smolka, J. Doležal. Trenéři: Rulík a Šlégr.
Zlín: Kašík - Marušák, Kotvan, Matějíček, Žižka, Řezníček, Urbanec - Bukarts, P. Holík, Říčka - Ondráček, Maruna, Kubiš - Štumpf, Roman Vlach, O. Veselý - Čachotský, Cibák, T. Sýkora. Trenéři: Rostislav Vlach, Jurík a Hrazdira.

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín