Hlavní obsah

Třinecký Luka čekal na extraligový gól do 33 let. Dočkal se v nájezdech

Třinec

Ač je mu už 33 let, do extraligy nakoukl útočník Vladimír Luka až díky letošní třinecké krizi. V prvním utkání proti Plzni ještě nebodoval, proti Chomutovu se ale prosadil dvakrát v samostatných nájezdech. Tím druhým navíc rozhodl o výhře Třince 4:3.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Hokejisté Třince

Článek

Čekal jste, že půjdete na nájezdy? Třinecká lavička je plná zkušenějších extraligových harcovníků.

Ale jo, čekal. Marek Malík mě zná z Frýdku-Místku, kde se mi daří. A já jsem si věřil. Mám tuto disciplínu hodně rád.

Dal jste to v obou případech do stejného místa. Je střela na lapačku vaším oblíbeným zakončením?

Určitě ano. Už před prvním nájezdem jsem klukům na střídačce řekl, jak ho provedu. První pokus šel pod lapačku, a protože jsem tušil, že bude čekat, že to tam dám znovu, tak jsem to dal nad lapačku, když je tak vysoký. A vyšlo to.

Šel jste na samostatný nájezd hned jako první. Bylo to dáno i tím malým sebevědomím, které po posledních nezdarech třinečtí hokejisté mají?

Možná jo, je to cítit. I pokyny do zápasu jsme dostali jednoduché. Střílet v jakékoliv šanci na bránu. Klukům to teď nelepí, proto se snažíme hodně střílet. I dnes to bylo vidět, naštěstí se k nám tentokrát naklonilo štěstí.

Je vám už třiatřicet let a proti Chomutovu jste dal první extraligový gól. To bylo hodně dlouhé čekání.

To jo, ale zase jsem dal gól hned ve druhém zápase. Moc si to užívám a jsem rád za každou šanci. Zase mě začal po dlouhých letech bavit hokej.

Proč jste se nedostal do extraligy dřív? Vaše bodové příspěvky nejsou, ačkoli v nižších soutěžích, vůbec špatné.

Asi jsem si to trochu pokazil v mládí. Ale to už je minulost. Žiju přítomností a hrozně moc si teď užívám, že mohu pomáhat tady v Třinci. Vůbec se nedívám na to, co bude zítra.

Reklama

Související témata: