Hlavní obsah

Jedno z nejlepších utkání v sezóně, jásal Tomajko poté, co Hanáci přejeli Spartu

Petr MarekSport.czPrávo

Hokejisté Olomouce potvrdili výbornou formu a odnesla to pražská Sparta (5:1), kterou po návratu do extraligy porazili vůbec poprvé. Zároveň se Hanáci v tabulce posunuli už na druhou příčku. Nebylo proto divu, že v jejich táboře vládla euforie.

Foto: Profimedia.cz

Olomoucký asistent Jan Tomajko.

Článek

„Odehráli jsme jedno z nejlepších utkání v sezóně. Vyhrávali jsme osobní souboje a byli dříve na puku, což dalo zápasu jednoznačný ráz. Navíc jsme vstřelili krásné góly," rozplýval se asistent olomouckého trenéra Jan Tomajko. Na druhé straně ale zdůraznil, že tak snadné, jak napovídá výsledek, to jeho svěřenci neměli. „Stálo nás to dnes strašně moc sil. Kluci ale dřeli do úmoru, do poslední minuty a to bylo klíčové," tvrdil Tomajko.

Do řeči naopak nebylo jeho protějšku Zdeňku Motákovi. „Domácí hráli výborně. U všech kotoučů byli dříve, měli famózní nasazení. Všechny zlomové situace jim vycházely náramně, zatímco my jsme byli neskutečně špatní. V ničem jsme se jim nevyrovnali," zlobil se Moták.

Co víc si můžeme přát

Olomoučtí přes parádní výkon ale euforii, která v jejich kabině bezprostředně po zápase panovala, krotili. „To, co jsme dnes předvedli, bylo super. Se Spartou jsme dosud neuhráli ani bod a teď jsme to konečně zlomili. Paráda. Získali jsme tři body, co víc si můžeme přát. Musíme se však vrátit rychle zpět na zem. Minulá sezóna, kdy jsme ve stejném období šli od porážky k porážce, byla pro nás dostatečným poučením," řekl Právu střelec úvodních dvou gólů Jakub Herman.

„A ty moje góly? Míra Holec mi to na ten první perfektně dal do prázdné brány, na ten druhý, který byl podobný, jsem si dobře sjel a trefil to. Byl jsem prostě včas na správném místě, před brankou. Teď to ještě potřebujeme zopakovat v neděli s Hradcem Králové," měl jasno střelec, co dal duelu ráz.

„Podruhé za sebou jsme vstřelili více gólů. Doufám, že zůstaneme nohama na zemi a budeme v tom pokračovat. S Hradcem Králové jsme letos rovněž ještě nevyhráli a tak máme o motivaci postaráno zvláště," dodal ještě Tomajko.

Reklama

Související témata: