Hlavní obsah

V hlavní roli brankáři! Moravská jízda Spartě nevoní, přestřelku ovládli Piráti

Praha
Aktualizováno

Nedělní 28. kolo Tipsport extraligy patřilo brankářům, hned čtyři udrželi čisté konto! Liberečtí hokejisté zvítězili 1:0 nad Litvínovem a v čele soutěže mají už desetibodový náskok před Hradcem Králové, jenž udolal Olomouc na jejím ledě 2:1. V dalších zápasech posledního kompletního kola před přestávkou vyplněnou startem národního výběru na Channel One Cupu porazil Zlín pražskou Spartu 4:0, Plzeň vyhrála 4:2 v Pardubicích, Karlovy Vary zdolaly Třinec 2:0, Chomutov přestřílel Mladou Boleslav 7:6 a brněnská Kometa veze tři body z Vítkovic po výhře 1:0.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Zlínský brankář Libor Kašík se raduje z vítězství nad Spartou.

Článek
Fotogalerie

Liberec v souboji prvního s posledním zdolal Litvínov, protáhl svoji vítěznou sérii už na šest zápasů a po krůčcích navyšuje v pozici extraligového lídra svůj náskok. Bílí Tygři jsou přitom velice úsporní, jak v pátek v Brně, tak i dnes proti úřadujícím šampiónům vstřelili v normální hrací době pouze jeden gól, a přesto z obou utkání vytěžili hned pět bodů. V neděli byl autorem rozhodující trefy v 37. minutě utkání Michal Bulíř a brankář Ján Lašák udržel poprvé v tomto ročníku čisté konto. Liberečtí porazili Litvínov i ve třetím vzájemném zápase v sezóně.

Stejně aktivní bilanci má v této sezóně také Plzeň proti Pardubicím. I bez nemocného nejlepšího soutěže střelce Dominika Kubalíka urvali Západočeši další tři body z ledu soupeře poté, co se třikrát trefili v prostřední části hry. Všechny tyto branky vstřelili vítězové v nerovnovážném počtu hráčů na ledě.

Odčarovali Kacetlovo kouzlo, body ale nezískali

Olomouc královéhradeckého gólmana Ondřeje Kacetla v předchozích dvou zápasech v sezóně překonat nedokázala (oba duely skončily shodným výsledkem 0:2), tentokrát ale v souboji o druhou příčku odčaroval hned v úvodní třetině jeho kouzlo Mikuš. Jenže to bylo ze střeleckého představení Hanáků vše. Hosté zápas otočili v závěrečné třetině po trefách Kudrny a Deje v oslabení, pod vedení nového trenéra Vladimíra Kýhose bodovali i v pátém zápase a v tabulce se vyhoupli na druhou pozici.

Moravská jízda Spartě nevoní! V pátek vyfasovali Jandačovi svěřenci pětigólovou nadílku v Olomouci, v neděli ve Zlíně inkasovali čtyřikrát, sami přitom během 120 minut skórovali jen jedenkrát. Dvěma trefami se na triumfu Ševců podílel lotyšský reprezentační útočník Roberts Bukarts, brankář Libor Kašík si připsal 34 úspěšných zákroků a v této sezóně udržel podruhé čisté konto. Zlín po rozpačitém začátku vyhrál doma potřetí za sebou, Sparta se v tabulce propadla na sedmou příčku.

Nepříznivou domácí sérii v podobě čtyř proher v řadě prolomily také Karlovy Vary. Povzbuzeny výhrou v západočeském derby si vyšláply i na vicemistra z Třince. Rozjetý Martin Bartek, který se blýskl v pátek dvěma trefami, otevřel v úvodní třetině skóre a naděje Ocelářů definitivně pohřbil deset sekund před vypršením základní hrací doby v oslabení střelou do prázdné branky Václav Skuhravý. Gólman Tomáš Závorka výrazně podržel svůj tým už v Plzni, kdy inkasoval jen jedenkrát, tentokrát vychytal všechny třinecké střelce a připsal si druhou nulu v sezóně.

Přestřelka v Chomutově

Zato trápení Vítkovic trvá! Prohra s brněnskou Kometou, o níž rozhodl v přesilovce v 39. minutě jediným gólem bývalý vítkovický obránce Petr Kuboš, byla už pátou v řadě. Brankář Karel Vejmelka ve svém druhém utkání v barvách Komety předvedl 28 zákroků, uhájil čisté konto a v brněnských službách zatím ještě neinkasoval.

Třináct gólů viděli diváci v Chomutově a odcházeli spokojeni, protože domácí Piráti přestříleli Mladou Boleslav 7:6 a v tabulce se ke svému soupeři přiblížili na rozdíl jediného bodu. Hattrick si připsal Michal Vondrka, gólem a třemi asistencemi upevnil svoje vedoucí postavení v tabulce produktivity celé soutěže jeho spoluhráč z útoku chomutovského celku Roman Červenka (13 gólů + 22 přihrávek).

Hokejová Tipsport extraliga - 28. kolo:
Karlovy Vary - Třinec 2:0
Branky: 19. Bartek, 60. Skuhravý
Vítkovice - Brno 0:1
Branka: 39. Kuboš
Zlín - Sparta 4:0
Branky: 19. a 28. Bukarts, 12. Kotvan, 32. Maruna
Liberec - Litvínov 1:0
Branka: 37. Bulíř
Pardubice - Plzeň 2:4
Branky: 13. Poulíček, 41. Redenbach - 23. Bližňák, 30. D. Sklenička, 35. Kracík, 57. Indrák
Chomutov - Mladá Boleslav 7:6
Branky: 35., 42. a 52. Vondrka, 9. D. Květoň, 12. Hřebejk, 38. V. Růžička, 45. Červenka - 18. a 26. Ovčačík, 41. a 45. Pacovský, 4. R. Hruška, 49. Lenc
Olomouc - Hradec Králové 1:2
Branky: 12. Mikuš - 44. J. Kudrna, 55. Dej

Reklama