Hlavní obsah

Vejmelka vychytal druhou nulu v extralize. A znovu to odnesly Vítkovice

Vítkovice

Vítěznou premiéru v brněnském dresu, kterou navíc ozdobil vychytanou nulou, prožil na ledě Vítkovic brankář Karel Vejmelka. Devatenáctiletý člen reprezentačního výběru do 20 let zastavil všech 28 vítkovických střel a výrazně se zasloužil o výhru 1:0. Kometa tak přerušila sérii tří porážek, naopak Vítkovice prohrály popáté v řadě.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Brankář Komety Karel Vejmelka.

Článek
Fotogalerie

„V pěti zápasech jsme dali tři góly, to přesně vystihuje naše rozpoložení. Z toho jeden si dal Hradec Králové ještě sám při signalizovaném vyloučení. Naše produktivita je žalostná. Náš velký problém je v přechodu z obrany do útoku. Po zisku puku nám chybí rychlý přechod do útoku, kdy ztrácíme moment překvapení. Po odchodu Rosti Olesze nás tlačí bota i ve hře okolo branky," popisoval vítkovické trable trenér Jakub Petr.

Žádné nepříjemné starosti naopak nemá brankář Karel Vejmelka. Poprvé v sezóně nastoupil za Brno od začátku utkání a hned z toho byla druhá nula v extralize. Tu první vychytal letos v březnu, ještě jako hráč Pardubic, v předkole play off právě proti Vítkovicím. „Oblíbený soupeř," culil se 19letý člen širšího kádru reprezentační dvacítky Vejmelka.

„Popravdě jsem si na to před utkáním ani nevzpomněl. Ale vím, že se mi proti nim v play off dařilo. Brnu se na Vítkovice dlouhodobě nevedlo, tak jsem se snažil co nejlépe připravit," narážel na šest předchozí porážek Brna talentovaný brankář.

Vybojuje si reprezentaci?

Jeho výkon ocenil kouč Jakub Petr, který je kromě práce ve Vítkovicích zároveň také trenérem reprezentace do 20 let. Tu čeká za pár dní mistrovství světa ve Finsku a Vejmelka tam nechce chybět.

„Karel na nás evidentně umí. Už v minulé sezóně nás vychytal a dnes předvedl opět parádní výkon. Z pozice trenéra Vítkovic z toho velkou radost nemám, ale za pár hodin přepnu do reprezentačního módu a pak mě budou jeho výkony těšit. Trenér brankářů Martin Láska bude mít určitě zamotanou hlavu. V období těsně před světovým šampionátem jdou čísla všech čtyř našich brankářů nahoru a to je moc dobře. Jet můžou ale jen tři," upozornil Petr.

Jediný brankář z české extraligy by do finského Tampere cestoval velmi rád. „Nemám jisté, že pojedu, záleží na trenérovi Jakubu Petrovi. Ale moc si to přeju, byla by to obrovská zkušenost," zadoufal brankář brněnské Komety.

Reklama

Související témata: