Hlavní obsah

Letos mám splněno, tvrdí litvínovský sváteční střelec Frolo

Litvínovský obránce Tomáš Frolo vstřelil v extraligové dohrávce v Brně vítěznou branku a postaral se o to, že obhájce titulu snížil na posledním místě tabulky odstup za třináctými Karlovými Vary na dva body. Litvínov nakonec hokejisty Komety porazil 3:1 a vyhrál třetí z posledních čtyř zápasů.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Litvínovský obránce Tomáš Frolo střílí gól do sítě Komety. Vpravo je brankář Marek Čiliak. Zády přihlíží obránce Petr Kuboš.

Článek

Třiatřicetiletý slovenský zadák v 35. minutě obral o puk zkušeného beka Komety Tomáše Kaberleho a překonala krajana Marka Čiliaka. "Máme za úkol napadat hráče při rozehrávce. Vyvrbilo se to tak, že jsem byl sám na modré, dostal se až před bránu a doplácal to za Marka Čiliaka. Byl to můj první gól v životě, který jsem vstřelil blafákem, kluci se mi na střídačce smáli," řekl novinářům Frolo.

Litvínov se pomalu zvedá, v Brně získal další tři důležité body. "Výhra je moc důležitá, za gól jsem rád. Neřekl bych, že jsme měli nůž na krku. Nálada není jistě dobrá, na posledním místě jsme snad od šestého kola. Musíme bojovat dál a vytvořit si šňůru výher. Dnes si myslím, že jsme hráli dobře a zaslouženě vyhráli," prohlásil.

Frolo je spíš svátečním střelcem, tím spíš není zvyklý dávat vítězné branky. "Určitě jsem ve své kariéře nevstřelil mnoho vítězných branek, ale nejsem na ledě od toho, abych sázel jednu branku za druhou. Dám si jeden gól na své narozeniny a jeden na Vánoce, takže mám letos splněno," smál se po druhém zásahu v sezoně litvínovský bek.

Reklama

Související témata:
  2 : 0 Třinec - České Budějovice 2 : 0 dohráno
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice