Hlavní obsah

Jágr chce pro Kladno postavit novou přepychovou arénu

KLADNO

Hokejisté extraligového Kladna by se v budoucnu mohli dočkat stejného komfortu jako jejich kolegové z pražské Slavie. V Kladně se totiž počítá s výstavbou nové multifunkční arény podobné Sazka Areně, která vyrostla v Praze-Vysočanech. Velkolepé plány pozradil prezident kladenského hokejového klubu Jaromír Jágr starší.

Foto: Sport.cz

Hokejisté Kladna zřejmě budou mít novou halu.

Článek

"Vše je ve stadiu příprav a úvah," tvrdí Jágr starší v rozhovoru na oficiálních stránkách kladenského klubu www.hcrabatkladno.cz. "Mým snem je, aby nová hala stála, až se můj syn vrátí z Ameriky," nastínil své představy šéf hokejového Rabatu. Hvězdu NHL Jaromíra Jágra váže až do roku 2008 smlouva u New York Rangers.

Konkurence pro Sazka Arenu?

"Pak by se chtěl vrátit domů a hrát ještě za Kladno. A nakonec by klub řídil. Slíbil jsem mu, že do té doby ho povedu já," tvrdí Jágrův otec, podle nějž už je dokonce pro novou halu pro jeho svěřence vybrané místo. "Mělo by to být za Kladnem směrem na Prahu. To je ideální místo, protože Kladno s Prahou se budou pořád sbližovat. A ani Pražané z šestého obvodu nemají mnoho možností, kam jít za zábavou. Sazka Aréna je očividně neláká."

Hala by každopádně nebyla jen domovem kladenských hokejistů, počítá se s multifukční arénou. Hrály by se tam i ostatní sporty, basketbal, volejbal a další. Dosavadní zimní stadion by zůstal, trénovaly by zde vedle  áčka i všechny ostatní kladenské hokejové týmy. Těch je, od malých žáčků až po extraligový tým, momentálně v Kladně dvaadvacet. Přesto se Jágr nebojí, že je klub dokáže i v budoucnu všechny uživit.

Odchody mladých Jágra mrzí

"Pořád máme dost malých kluků, kteří u nás chtějí hrát hokej. Vidím v tom základ," nemá Jágr obavy, že by mezi mladými kluky v Kladně a okolí opadl zájem o kariéru hokejisty. Zlobí jej pouze fakt, že když klub hráče vychová, ještě v juniorském věku zmizí do zámoří.

"Daleko víc by jim pomohlo, kdyby zůstali v Kladně, dokázali se prosadit v extralize dospělých a potom teprve vyrazili zkusit štěstí do NHL. Se statistikami z extraligy by měli daleko větší šanci získat lepší místo na draftu, ale tomu oni nevěří. Věří agentům, kteří vedou negativní politiku a ovlivňují nejen mladé hráče, ale také jejich rodiče," dodal Jágr na závěr.

Reklama

Související témata: