Hlavní obsah

Litvínov získal z Karlových Varů Dudu

Litvínov

Radek Duda po vyřazení z kádru Karlových Varů míří do Litvínova. Energie za něho dostala na hostování do konce příští sezóny obránce Marka Baránka. Západočeši zároveň získali útočníka Jakuba Svobodu, jenž dosud hrál v Pardubicích. Hokejové kluby o změnách informovaly na svých oficiálních webech.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Hokejista Radek Duda v pražských Letňanech.

Článek

Šestatřicetiletý Duda byl z kádru Karlových Varů vyřazen už před necelými dvěma týdny, kdy se s klubem dohodl na ukončení spolupráce. Litvínov měl o jeho služby zájem delší dobu, až nyní ale zástupci Vervy a Energie potvrdili dohodu o převodu jeho hráčských práv. Litvínov převzal Dudovu smlouvu do konce příští sezóny.

Výměnou za autora sedmi branek a 12 asistencí v aktuálním extraligovém ročníku přichází do Karlových Varů dvacetiletý Baránek. Účastník letošního juniorského mistrovství světa hrál doposud hlavně v prvoligovém Mostě a i Západočeši počítají s tím, že jej odešlou do druhé nejvyšší soutěže. Měl by hrát v Jihlavě, s níž Karlovy Vary spolupracují.

Dudovy body by se mohl pokusit nahradit Svoboda. "Máme špatnou produktivitu, dáváme málo gólů. Příchodem Jakuba Svobody si slibujeme zlepšení naší produktivity. Jedná se o útočníka, který je schopen dávat branky. Navíc je v ideálním věku," uvedl generální manažer Miroslav Vaněk.

Pětadvacetiletý forvard má nyní s Energií smlouvu do konce sezonu. "Pokud to bude fungovat, rádi bychom s Jakubem prodloužili smlouvu i na další sezonu," dodal Vaněk.

Reklama