Hlavní obsah

Gólman Altrichter jde hostovat do Litvínova výměnou za Jarinu

ZLÍN

Hokejový brankář Martin Altrichter ze Zlína míří krátce po návratu ze Vsetína na další hostování. Na měsíční výměně se dohodlo vedení Hamé s Litvínovem, který pošle do týmu Medvědů Kamila Jarinu. Uvedly to oficiální internetové stránky zlínského klubu.

Foto: PRÁVO/Dorian Hanuš

Kamil Jarina

Článek

Altrichter, který je ve Zlíně dvojkou za Igorem Murínem, se vrátil ze Vsetína před necelým týdnem, protože v posledním celku tabulky byly problémy s výplatami. Nyní bude hrdina Zlína z play off v roce 2004, kdy klubu vychytal premiérový mistrovský titul, v Litvínově do konce ledna.

"Budu se v Litvínově hlásit prvního ledna na tréninku," řekl deníku Sport Altrichter, jehož v minulých dnech trápila angína. "Hostování v Litvínově vítám. Chci klubu pomoci co nejblíže k play off a sám se před bitvami o titul rozchytám," dodal ke krátkodobému přesunu z třetího do předposledního celku tabulky. Litvínov ztrácí na osmičku pro play off devět bodů.

Třiatřicetiletý Altrichter v letošním ročníku odchytal za Zlín jen dva zápasy, ve Vsetíně nastoupil patnáctkrát. Průměr má 2,53 inkasované branky na zápas a úspěšnost zákroků 92,37 procenta.

O čtyři roky mladší Jarina ztratil v Litvínově své postavení jedničky a vrátil se do branky i díky odjezdu Radka Fialy na mistrovství světa hráčů do dvaceti let. Krýt záda Murínovi jde s bilancí 2,68 obdrženého gólu na zápas a 92,04 procenta úspěšnosti v tomto ročníku.

Reklama

  Třinec - Pardubice zítra 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice