Hlavní obsah

Potenciál je v Litvínově obrovský, těší se posila mistra Duda

Litvínov

Hokejový útočník Radek Duda věří, že pomůže Litvínovu k posunu do vyšších pater tabulky. Úřadující mistr podle něj v předešlé sezóně dokázal, že má kvalitní tým, a i proto šestatřicetiletý hráč, který přišel z Karlových Varů, nepovažuje aktuálně poslední místo v tabulce za jeho reálné možnosti.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Radek Duda bude hrát ve formaci s Viktorem Hüblem a Františkem Lukešem.

Článek

"Těším se na všechno. Hokej pořád miluju, pořád ho mám strašně rád. Jak se blíží konec, tak se mi líbí víc a víc. Naplňuje mě. Je mi jedno, kde se nacházíme. Věřím, že dokážu klukům pomoct a půjdeme nahoru," řekl Duda v rozhovoru na klubovém videokanálu. "Potenciál týmu je obrovský. Minulou sezónu vyhráli titul, hokejový um tam je. Je to jen o hlavě, posunout nějaké věci na ledě. Věřím, že společnými silami dotáhneme loď tam, kde má kotvit," řekl.

Trenéři na severu Čech jej zařadili do formace k Viktoru Hüblovi a Františku Lukešovi. Nahradil tak Petera Jánského. "Jsou to top hráči v lize a možná i v Evropě. Takoví mohykáni. Pro mě je čest být s nimi v lajně," ocenil Duda nové spoluhráče. "Na mně je, abych se s nimi naladil na jejich frekvenci a trochu jim to nekazil," pousmál se.

Dudu ve Varech suspendoval majitel

V Karlových Varech Duda skončil před necelými dvěma týdny, kdy se s vedením Energie domluvil na ukončení spolupráce. "Dlouho jsem nad tím přemýšlel. Pocházím odtamtud a karlovarský hokej sleduju. Myslel jsem, že už to tam dohraju, ale člověk musí být šťastný a musí ho to bavit. A myslím si, že každý jsme šli trochu jiným směrem, v té situaci je lepší se rozejít," řekl Duda a poukázal na své rozpory se zástupci klubu. Před nedávnem byl například na základě rozhodnutí majitele vyřazen ze sestavy, Karlu Holoubkovi se totiž nelíbily jeho výkony.

Duda si v Karlových Varech podle všeho ani příliš nesedl s trenérem Peterem Oremusem, který k mužstvu přišel v průběhu sezóny. V Litvínově se potká s Radimem Rulíkem, se kterým se zná už řadu let. "Radim mě zná asi od patnácti let. Rád vzpomínám na to, jak jsme spolupracovali v Sokolově nebo v Chomutově. Jsme v kontaktu a myslím si, že máme stejný náhled na hokej. A to je v mých letech to nejdůležitější," podotkl Duda.

Reklama

Související témata: