Hlavní obsah

Sparta před Vánocemi nadělovala, blýskli se i Piráti s Boleslaví

Praha
Aktualizováno

Tři zápasy a samé úspěchy domácích týmů, takové byly středeční dohrávky 29. kola hokejové Tipsport extraligy. Sparta před kamerami ČT sport smázla Vítkovice 5:0, chomutovští Piráti na svém ledě otočili nepříznivý stav a porazili Pardubice 4:1. Tři body zůstaly také v Mladé Boleslavi, Středočeši po reprezentační přestávce porazili Olomouc hladce 3:0. Extraliga pokračuje v sobotu na Štěpána kompletním 30. kolem.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Hokejisté Sparty se radují ze vstřeleného gólu proti Vítkovicím.

Článek
Fotogalerie

Pražané se po reprezentační přestávce oklepali z debaklů v Olomouci a Zlíně a o svém vítězství rozhodli již v první třetině, kdy se prosadili Hrbas a po něm z trestného střílení i Dragoun. I v dalším průběhu zápasu byli sparťané jasně lepším celkem. Vítkovice naopak pošesté v řadě prohrály a v tabulce jsou na hraně postupu do osmifinále play off.

Chomutov chtěl proti Pardubicím potvrdit výtečnou domácí formu, což se mu nakonec podařilo (4:1). Na vlastním ledě Piráti bodovali už jedenáctkrát v řadě, z čehož desetkrát vyhráli. Pardubice šly zásluhou trefy Gregorce brzy do vedení, ale pak vyrovnal reprezentant Rutta a o výhře domácích rozhodla hned při svém premiérovém vystoupení slovenská posila Peter Ölvecký.

Olomouc sice vyhrála tři z posledních čtyř duelů, jenže ve středu přijela do Mladé Boleslavi a nedala ani gól. Bruslařský klub se chytil po dvou předchozích zaváháních a v tabulce mu patří třetí místo. Hanáci naopak podruhé za sebou nebodovali a jejich gólman Konrád v 24. minutě poprvé okusil, jaké to je nechat se předčasně vystřídat.

Hokejová Tipsport extraliga, 29. kolo:
Sparta - Vítkovice 5:0
Branky: 7. Hrbas, 15. Dragoun z trestného střílení, 37. Přibyl, 50. Forman, 60. Kumstát.
Chomutov - Pardubice 4:1
Branky: 8. Rutta, 28. Ölvecký, 37. Růžička, 41. Pospíšil - 3. Gregorc.
Mladá Boleslav - Olomouc 3:0
Branky: 5. Pacovský, 21. Hyka, 24. Klimenta z trestného střílení.
Souhrn z úterních zápasů 29. kola najdete zde.

Reklama