Hlavní obsah

Hradec Králové - Litvínov 5:1Duda nepomohl, Hradec Králové zničil Litvínov v přesilovkách

MinutaMin. Tým Hráč Akce
11. Bednář 1 : 0
18. Hübl 1 : 1
20. Pilař 2 : 1
36. Ihnacak 3 : 1
53. Kukumberg 4 : 1
58. Courchaine 5 : 1
Záznam online reportáže

Hokejisté Hradce Králové porazili ve 29. kole Tipsport extraligy Litvínov 5:1 a získali tak tři body i ve třetím vzájemném zápase v sezóně. Mountfield tak bodoval i v sedmém utkání pod vedení kouče Vladimíra Kýhose a je i nadále druhý v tabulce. Hostům k úspěchu nepomohla ani posila do útoku Radek Duda, který se podílel asistencí na jediném gólu Severočechů. Hradec se třikrát prosadil v přesilových hrách.

Foto: David Taneček, ČTK

Královéhradecký obránce Karel Pilař (vlevo) se raduje z gólu proti Litvínovu se spoluhráčem Jaroslavem Kudrnou.

Článek

Východočeši byli od počátku lepší, první velkou šanci vypracoval skvělou přihrávkou Honejsek kapitánovi Vydarenému v 8. minutě. Obránce však netrefil branku. O dvě minuty později už šli domácí do vedení - Dietzovu střelu po ledě tečoval mimo dosah gólmana Petráska. Hned poté navíc mohl zvýšit Kudrna, ale sám před brankářem si neporadil.

Poslední tým tabulky, který však v minulých čtyřech kolech získal osm bodů a připomněl, že je úřadujícím mistrem, se zvedl. V 18. minutě skóroval bruslí po Dudově asistenci Hübl. Rozhodčí nechali branku prozkoumat svým kolegou u videa a nakonec ji uznali. Přesto Verva do přestávky neudržela vyrovnaný stav. Osmadvacet vteřin před koncem třetiny totiž využil přesilovku dorážkou obránce Pilař.

Ve druhé části pokračoval Hradec v lepší hře, mohl zvýšit náskok, ale příležitosti nevyužil: Knotek trefil tyčku a Kanaďan Courchaine neproměnil trestné střílení - ránu po blafáku do forhendu totiž poslal vedle. Hosté zahrozili výrazně jen jednou, ale Kacetl Hořavu zastavil. Mountfield se nakonec dostal do dvougólového vedení. Ve 36. minutě využil signalizovanou výhodu, Frühaufovu střelu od modré tečoval Ihnacak.

Courchaine zpečetil výhru

V prvních pěti minutách třetí části si výrazně připomněl Duda. Ukázal obě svoje tváře. Nejprve výbornou velmi nepříjemnou střelou zkusil zaskočit Kacetla, ale ten lapačkou zasáhl. Poté se Duda zkusil nabudit hostující tým důrazem - před brankou se pustil do strkanice s vysokým bekem Dietzem a oba byli vyloučeni.

I Duda ukázal způsob, jak chtěl Litvínov zlomit zápas. Důraz však na domácí neplatil, naopak oni ještě zvýšili rozdíl ve skóre. Přesilovku zakončili skvělou kombinací Courchaina s Bednářem a do prázdné branky zakončujícím Kukumbergem. Nebyl to poslední zásah v početní výhodě. Pátou branku dal tři minuty před koncem Courchaine v přesilovce pěti proti třem.

29. kolo hokejové Tipsport extraligy:
Mountfield Hradec Králové - HC Verva Litvínov 5:1 (2:1, 1:0, 2:0)
Branky a nahrávky: 11. Bednář (Dietz, Jank), 20. K. Pilař (J. Kudrna, Frühauf), 36. Ihnacak (Frühauf, Červený), 53. Kukumberg (Bednář, Courchaine), 58. Courchaine (K. Pilař, Bednář) - 18. Hübl (Duda). Rozhodčí: Šír, Hejduk - Jindra, Zíka. Vyloučení: 4:6. Využití: 3:0. Diváci: 5742.
Hradec Králové: Kacetl - Vydarený, Pláněk, Dietz, Vašíček, K. Pilař, Frühauf, Jank - Bednář, Kukumberg, Dej - J. Kudrna, T. Knotek, Šimánek - Červený, Ihnacak, Courchaine - Köhler, Honejsek, Beránek. Trenéři: Kýhos, T. Martinec a Tvrdík.
Litvínov: Petrásek - Chaloupka, Kubát, F. Pavlík, T. Pavelka, Gula, Frolo, Z. Sklenička - M. Hořava, Hanzl, Trávníček - Duda, Hübl, Lukeš - Jánský, Gerhát, Piroš - Jurčík, Havlíček, J. Doležal. Trenéři: Rulík a Šlégr.

Reklama

Související témata: