Hlavní obsah

Plzeňský Schleiss má poraněné koleno, sezóna pro něj skončila

Hokejisté Plzně se budou muset ve zbytku sezóny obejít bez zraněného útočníka Jana Schleisse. Jedenadvacetiletý hráč si v úterním zápase 29. kola Tipsport extraligy proti Liberci při souboji s obráncem Radimem Šimkem na konci první třetiny poranil pravé koleno a musel odstoupit. Vyšetření v nemocnici ukázalo, že má přetržený přední zkřížený vaz.

Foto: Pavel Němeček, ČTK

Zraněný plzeňský útočník Jan Schleiss.

Článek

"Vyšetření bohužel potvrdilo, že u Honzy došlo k přetržení předního zkříženého vazu v koleně a navíc je u něj podezření také na utržený postranní kolenní vaz. Odhadovaná doba léčby je minimálně půl roku," oznámil hodinu po skončení souboje tiskový mluvčí klubu Jakub Vais. Schleisse nyní čeká operace.

Dravý útočník a bývalý mládežnický reprezentant v tomto ročníku čekal na svoji první trefu až do 24. kola, přesto se držel v základní sestavě Indiánů a při absenci zraněných Nicholase Johnsona a Ryana Holwega by na něj trenéři ve druhé polovině ročníku spoléhali.

"Šel jsem do souboje s tím, že ho dohraju. Ještě jsem to neviděl, ale myslím, že to faul nebyl, nejsem si toho vědom. Schleissíkovi přeju, aby to nebylo nic vážného, aby se z toho rychle dostal. Teď po zápase mě to mrzí, ale k hokeji to asi patří," uvedl Šimek pro iSport.cz. Podle rozboru České televize však soupeře nejspíše fauloval, v souboji totiž zasáhl nohou koleno, na kterém měl Schleiss váhu těla.

Reklama

Související témata: