Hlavní obsah

Duda: Musíme si vzít montérky, vidle, holinky a začít kydat

Hradec Králové

Hokejový útočník Radek Duda si ve svém premiérovém utkání v dresu Litvínova připsal asistenci, ke spokojenosti však měl po zápase v Hradci Králové daleko. Úřadující mistr totiž na východě Čech prohrál v rámci 29. kola Tipsport extraligy 1:5 a i nadále je v tabulce poslední.

Foto: David Taneček, ČTK

Litvínovský útočník Radek Duda (vpravo) v potyčce se Stanislavem Dietzem z Hradce Králové (vlevo).

Článek

"Musíme začít jednoduše, není čas hrát hokej. Musíme si vzít montérky, vidle, holinky a začít kydat," řekl po utkání Duda, jenž nastoupil ve druhém formaci Vervy s Františkem Lukešem a Viktorem Hüblem.

V Hradci bylo podle něj jasně vidět rozdíl v psychické pohodě obou týmů. Zatímco Litvínov je poslední, domácí pravidelně bodují a aktuálně jsou druzí. "Potkala se dvě rozdílná mužstva. Špatně jsme bruslili, ztráceli jsme puky ve středním pásmu, pak jsme dělali fauly. Z toho pramenily přesilovky a v nich Hradec ukázal, jak je silný na puku. Jak je v pohodě," řekl Duda.

Bývalý reprezentant nastoupil s netradičním číslem 43, jeho devětašedesátku nestačil klub připravit. "O víkendu nikdo nepracuje, blíží se Vánoce," usmál se útočník.

S výkonem spokojen nebyl

Jinak se ale do vtipkování nepouštěl. Situace úřadujícího mistra je totiž kritická, na předposlední Karlovy Vary ztrácí čtyři body. "Hokej nezapomeneš hrát, je to všechno o hlavě, jak si to kdo srovná. Jak bude plnit pokyny trenéra," řekl Duda.

Se svým výkonem v úterý spokojený nebyl. "Ode mě to bylo jalové. Stál jsem čtrnáct dnů a myslím, že můžu klukům dát mnohem víc," dodal Duda, který v polovině prosince předčasně skončil v Karlových Varech.

Reklama

Související témata: