Hlavní obsah

Myslel jsem, že jsme jeden tým, překvapily Hrušku nelichotivé reakce fanoušků Komety

Čestmír FolkSport.czPrávo

Po pěti extraligových zápasech vstřelili konečně víc než jeden gól, ale přesto si připsali s Karlovými Vary čtvrtý domácí nezdar v řadě. Za porážku 3:4 po samostatných nájezdech si hokejisté Komety vysloužili nelichotivé reakce téměř vyprodaného hlediště brněnské DRFG Areny.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Trenér Komety Brno Alois Hadamczik.

Článek

„To mě docela překvapilo. Poslouchat posměšné popěvky o tom, ať se probudíme, nebo že Vánoce přicházejí, bylo hodně nepříjemné. Sráží nás to a bojíme se potom udělat na ledě něco navíc. Diváci si sice zaplatili vstupenku a mají na to tudíž plné právo, ale já jsem si vždycky myslel, že v Kometě tvoříme s fanoušky jeden tým a táhneme za jeden provaz," netajil zklamání brněnský útočník Jan Hruška, který sice zvýšil na začátku druhé třetiny vedení svého mužstva na 2:0, avšak v penaltovém rozstřelu mu nájezd vůbec nevyšel.

„Puk mi bohužel sjel z hokejky. To byla moje hrubá chyba, ale strašně mě zarazilo, že mi za to spousta lidí posměšně zatleskala. Nikdo přece není neomylný. Říkám upřímně, že kvůli tomu se už příště o samostatný nájezd asi u trenéra hlásit nebudu," svěřil se.

Jen na fanoušky se ovšem Hruška nevymlouval. „Jsme profíci, kteří jsou za hokej placeni. Musíme se tudíž s jejich nepřízní poprat a v sobotu v Litvínově zabrat. Naprosto ovšem vylučuju, že by kdokoli z nás nebojoval na sto procent. Do všech soubojů jsme šli naplno, ale teď se prostě nedaří," ujišťoval.

Třikrát jsme trefili tyčku, žehral Pokorný

Brněnský asistent Kamil Pokorný souhlasil. „Kluci odehráli utkání s enormním nasazením a neustále se tlačili před soupeřovu bránu, ale bohužel se pořád potýkáme s mizernou koncovkou. Tentokrát nám nepřálo ani štěstí, vždyť jsme třikrát trefili tyčku. Asi jsme udělali chybu, že jsme se za stavu 2:0 pro nás dál tlačili dopředu a hrubkami jsme dovolili Varům vrátit se do zápasu. A v nájezdech se ukázalo, že naši střelci nejsou momentálně v pohodě," posteskl si Pokorný.

Karlovarští naopak dosáhli už na třetí extraligový triumf v řadě. „I když teď Kometa zažívá trochu útlum, vydolovali jsme v Brně strašně cenné dva body. A to jsme byli blízko ke třem. Škoda, že jsme po našem třetím gólu dovolili domácím hned srovnat," netajil poněkud smíšené pocity forvard Západočechů Martin Bartek, který se o výhru Varů zasloužil brankou v řádné hrací době i proměněným nájezdem. Nerozhodilo ho ani to, že na penalty vystřídal gólmana Komety Čiliaka mladý Vejmelka.

Slovenský kouč Energie Peter Oremus tvrdil, že jeho celek získal v Brně zlaté dva body. „V naší situaci nám přišly strašně vhod. Na začátku utkání nám chyběl pohyb, avšak zlepšeným výkonem jsme postupně přebrali iniciativu a zvítězili jsme zaslouženě," byl přesvědčený.

Reklama

Související témata: