Hlavní obsah

Ml. Boleslav - Olomouc 3:0Boleslavští se posunuli na třetí místo

MinutaMin. Tým Hráč Akce
5. Pacovský 1 : 0
21. Hyka 2 : 0
24. Klimenta (trestné střílení) 3 : 0
Záznam online reportáže

Hokejisté Mladé Boleslavi vyhráli ve 29. kole nad Olomoucí 3:0 a posunuli se na třetí místo. Domácí definitivně rozhodli o svém vítězství na začátku druhé třetiny, kdy Tomáš Hyka s Tomášem Klimentou navýšili jednobrankové vedení z první třetiny. O to se postaral Dominik Pacovský. Brankář David Rittich si připsal třetí čisté konto v sezóně.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Mladoboleslavský útočník Tomáš Urban, ilustrační snímek.

Článek

Při absenci kapitána Davida Výborného nalepil na dres v domácím týmu 'céčko' Lukáš Pabiška. Jeho tým začal zápas aktivně a už po 43 vteřinách hry musel zahákovat unikajícího Klimentu Vyrůbalík. Více se ale v úvodní přesilovce zapotil domácí brankář Rittich, který po střele Ondruška málem doklouzal i s pukem do branky. Zda skutečně puk nepřekročil brankovou čáru, nakonec zkoumal i videorozhodčí.

Pak udělal na ledě průvan v reprezentační formě hrající Jarůšek a z jeho důrazu dokázal vytěžit dorážkou úvodní branku zápasu Pacovský. Mladoboleslavský střelec mohl přidat i druhou branku, ale jeho blafák po přihrávce Urbana Konrád dokázal vykrýt. Na druhé straně se dostal k volnému puku mezi kruhy Eberle, ale mířil přesně doprostřed brány.

Domácí vstoupili do druhé dvacetiminutovky opět aktivněji a byli odměněni už po 23 vteřinách hry, když se u mantinelu uvolnil Hyka a nekompromisně zavěsil. Za tři minuty se opět mladoboleslavští fanoušci radovali. V samostatném úniku byl faulován Klimenta, který dokázal střelou zápěstím proměnit následné trestné střílení.

To byl poslední moment v zápase pro brankáře hostí Konráda, kterého nahradil v brankovišti Vošvrda. Na druhé straně mohl odpovědět Holec, ale jeho střela z mezikruží mířila mimo tři tyče.

Mladá Boleslav hrála s chutí. Nejprve Jarůšek nedokázal vleže překonat Vošvrdu, pak neodlepil střeleckou smůlu ze své hokejky Klepiš, když mohl po akci Hyky s Klimentou střílet do odkryté branky, ale radost mu pokazil Vošvrda. Domácí mohli náskok navýšit v minutu dlouhé dvojnásobné početní výhodě, ale tu Hanáci přestáli bez úhony.

Ve třetí třetině mohl výsledkem pohnout jako první domácí kapitán, ale puk ho v úniku na branku neposlechl podle jeho představ a střela bekhendem šla Vošvrdovi do ramena.

Velmi slušně naplněnou arénu pak dostal do varu přesilovkový zámek, v němž nejnebezpečněji pálil Bárta, jehož ránu vytěsnil brankář Mory maskou. Také hosté zahrozili v početní výhodě, ale Houdek trefil jenom tyčku. A tu samou tyč mohl tentýž hráč proklínat v další přesilovce Olomouce. Rittich tak mohl slavit nulu.

29. kolo hokejové extraligy:
BK Mladá Boleslav - HC Olomouc 3:0 (1:0, 2:0, 0:0)
Branky a nahrávka: 5. Pacovský (Jarůšek), 21. Hyka, 24. Klimenta z trestného střílení. Rozhodčí: Fraňo, Lacina - Lhotský, J. Svoboda. Vyloučení: 5:6. Bez využití. Diváci: 4115.
Mladá Boleslav: Rittich - Stříteský, Voráček, Trončinský, Holub, Ovčačík, Kučný - Hyka, Klepiš, Klimenta - Jarůšek, Urban, Pacovský - Bárta, Musil, Lenc - Kubica, R. Hruška, L. Pabiška. Trenéři: F. Výborný a M. Jelínek.
Olomouc: Konrád (24. Vošvrda) - Vyrůbalík, Houdek, Valenta, Staněk, Ondrušek, Jaroměřský - Buc, J. Knotek, Laš - Eberle, Řípa, Vodný - Kafka, Zeman, T. Mikúš - Kucharczyk, Herman, Holec. Trenéři: Venera a Tomajko.

Reklama

Související témata: