Hlavní obsah

Přišel jsem do kvalitního týmu, liboval si střelec rozhodujícího gólu Ölvecký po výhře Chomutova

Josef PešoutSport.czPrávo

Soustředěný výkon, podpořený čtyřmi góly v řadě, dovedl hokejisty Chomutova k vítězství v extralize nad Pardubicemi 4:1. Na inkasovanou branku v úvodní fázi odpověděli Piráti vyrovnáním a poté jim pokračující aktivita vynesla navýšení náskoku až na poměrně přesvědčivý rozdíl. Jedním ze strůjců úspěchu byl při svém debutu slovenský útočník Peter Ölvecký, jehož gól na 2:1 se ukázal jako rozhodující.

Foto: Josef Pešout, Sport.cz

Peter Ölvecký.

Článek

Jaká byla vaše premiéra v chomutovském dresu?

Jsem rád, že jsem klukům pomohl. Byl to vynikající zápas, kterým jsme snad potěšili fanoušky před vánočními dny.

Co říkáte na to, že jste se střelecky prosadil při vlastním oslabení?

Jeli jsme dva na jednoho a nakonec jsem po výborné přihrávce střílel do poloprázdné branky. Už si nevzpomínám, kdy jsem skóroval v oslabení, protože nejsem zvyklý hrát v naší početní nevýhodě. Ale při jakém počtu hráčů na ledě padnou góly, na tom nezáleží. Hlavní je, že jsme vybojovali tři body.

Jak se zrodil vás přesun z Vítkovic?

Všechno proběhlo velmi rychle. Po zápase Vítkovic s Brnem v minulém kole mi řekli, že se mnou dál nepočítají. A druhý den se ozval Chomutov. I něco špatné je k čemu dobré. Jsem rád za šanci v novém klubu.

Za Vítkovice jste předtím odehrál jen dvanáct utkání.

Nucený odchod jsem nečekal. Ale asi měl vliv i fakt, že jsme prohráli pět střetnutí za sebou. I přes krátké působení v Ostravě mám ve Vítkovicích i nadále dobré vztahy. Chovali se tam ke mně korektním způsobem.

A první dojmy z Chomutova?

Přišel jsem do kvalitního týmu. Jsme pátí v tabulce a věřím, že se v horní části udržíme. V klubu jsem spokojený. Je tady krásná hala a příjemné hokejové prostředí, jaké si město zaslouží.

Jak si vyhovíte s novými spoluhráči?

Trénujeme dvoufázově a trenér často točí sestavou i složením formací. Mohu si zvykat na více kluků v jednom útoku. Myslím, že jsme byli na Pardubice dobře takticky připravení.

V sobotu 26. prosince hraje Chomutov díky losu ve Vítkovicích. Jaké je vaše očekávání?

Na zápas proti nedávným spoluhráčům se těším. A co se týče sportovní stránky, doufám, že naším vítězstvím naopak prodloužíme vítkovickou sérii porážek.

Reklama

Související témata: