Hlavní obsah

Liberec - Hradec Králové 5:4Liberec vyhrál nad Hradcem a vede před ním už o 13 bodů

MinutaMin. Tým Hráč Akce
3. Červený 0 : 1
26. Krenželok 1 : 1
27. Frühauf 1 : 2
31. Jelínek 2 : 2
33. Vampola 3 : 2
44. Honejsek 3 : 3
48. Birner 4 : 3
48. Ihnacak 4 : 4
56. Bulíř 5 : 4
Záznam online reportáže

Hokejisté vedoucího Liberce zdolali ve šlágru 30. kola extraligy doma druhý Hradec Králové 5:4 a zvýšili svůj náskok v čele tabulky už na 13 bodů. Bílí Tygři navíc osmou výhrou za sebou překonali klubový rekord. Rozhodl o tom v 56. minutě útočník Michal Bulíř. Mountfield v sedmém zápase pod novým trenérem Vladimírem Kýhosem poprvé nebodoval.

Foto: Vít Černý, ČTK

Zleva Adam Courchaine z Hradce Králové a Michal Plutnar z Liberce.

Článek

Vstup do utkání vyšel lépe hostům, kteří se již ve třetí minutě zápasu dostali do vedení. Courchaine vystihl Jelínkovu chybnou rozehrávku, posunul puk na Červeného, který za mířil přesně k tyči. Domácí mohli ihned odpovědět, Valský ale bekhendem těsně minul. S ostrou ranou Řepíka si zase poradil hostující brankář Kacetl.

Druhý gól Hradeckých mohl přidat z přečíslení Kukumberg, v nadějné pozici ale netrefil přesně. V závěru úvodní dvacetiminutovky hrál Mountfield přesilovou hru, největší šanci si ale vypracoval Liberec. Radivojevič najížděl sám na Kacetla, jeho střela ale mířila těsně nad horní tyč.

Druhé dějství odstartovali náporem domácí Bílí Tygři a odměnou jim byl vyrovnávací gól z hole Krenželoka. Hosté ale přispěchali s bleskovou odpovědí. Minutu po libereckém vyrovnání doklepl Šimánkovu střelu za bezmocného Lašáka Frühauf.

V polovině utkání ale bylo opět srovnáno. Z dobré práce Ševce a Krenželoka těžil nikým nekrytý Jelínek, který pohotově uklidil kotouč za Kacetlova záda. Liberečtí i nadále pokračovali v náporu a svou aktivitou si vybojovali přesilovou hru. Tu po párádní přihrávce Krenželoka využil Vampola a poprvé v zápase strhl vedení na stranu domácího Liberce.

Třetí třetinu začínali hosté v početí výhodě, Lašáka ale prakticky neohrozili. Naopak čtvrtou branku domácích mohl přidat Birner, který šikovně sklepával Dernerovo nahození. Ihned z protiútoku pak orazítkoval levou tyč Lašákovy branky Červený. Po další útočné akci Hradec Králové přeci jen vyrovnal. Pláňkovu střílenou přihrávku umístil do liberecké branky Honejsek.

O čtyři minuty později si ale Severočeši zásluhou Birnera vzali vedení zpátky. Za dalších 13 však bylo znovu vyrovnáno. Červený vysunul do úniku Ihnacaka a ten svým krásným blafákem nedal Lašákovi šanci. A parádní podívaná pokračovala i nadále. Čtyři minuty před koncem zaznamenal pátý liberecký gól jemnou tečí Radivojevičovy střely Bulíř.

Následně hrál hradecký Mountfield přesilovou hru, do brejku se ale dostal liberecký Valský. Tváří v tvář Kacetlovi však neuspěl. V závěru to hosté i přes Köhlerovo vyloučení zkusili bez brankáře, Liberec se ale s vypětím všech sil ubránil.

30. kolo hokejové extraligy:
Bílí Tygři Liberec - Mountfield Hradec Králové 5:4 (0:1, 3:1, 2:2)
Branky a nahrávky: 26. Krenželok (Valský, P. Jelínek), 31. P. Jelínek (Krenželok, Ševc), 33. Vampola (Krenželok, Birner), 48. Birner (Vampola, Řepík), 56. Bulíř (Radivojevič, Bakoš) - 3. Červený (Courchaine), 27. Frühauf (Šimánek), 44. Honejsek (Pláněk, Jank), 48. Ihnacak (Červený, Köhler). Rozhodčí: Fraňo, R. Svoboda - Lučan, Kis. Vyloučení: 6:7. Využití: 1:0. Diváci: 7358.
Liberec: Lašák - Šimek, Ševc, Mojžíš, Derner, Plutnar, Výtisk, Vitásek - Řepík, Vampola, Birner - Bakoš, Bulíř, Radivojevič - Valský, P. Jelínek, Krenželok - Stránský, Jonák, D. Špaček. Trenéři: Pešán a V. Čermák.
Hradec Králové: Kacetl - Vydarený, Pláněk, Dietz, Vašíček, K. Pilař, Frühauf, Jank - J. Kudrna, T. Knotek, Šimánek - Bednář, Kukumberg, Dej - Červený, Ihnacak, Courchaine - Köhler, Honejsek, P. Beránek. Trenéři: Kýhos, T. Martinec a Tvrdík.

Reklama

Související témata:
  2 : 0 Třinec - České Budějovice 2 : 0 dohráno
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice