Hlavní obsah

Lotyš Bukarts sestřelil Piráty a přiblížil Berany desáté příčce. Naše ofenziva se lepší, liboval si

Ústřední postavou pondělního extraligového zápasu mezi hokejisty Chomutova a Zlína byl lotyšský útočník Roberts Bukarts, který se na vítězství Beranů 5:1 podílel hattrickem. Pro hbitého střelce to bylo dosud nejvydařenější vystoupení v české nejvyšší soutěži, když v patnácti odehraných utkáních zaznamenal už deset gólů. Z toho pět vsítil ve dvou vzájemných duelech právě do sítě Pirátů!

Foto: Profimedia.cz

Zlínský útočník Roberts Bukarts.

Článek

Co říkáte na svoji nevídanou bilanci?

Mám z ní radost, ale nezáleží na tom, jak se daří jednotlivcům. Nejdůležitější jsou týmové úspěchy a bodové zisky v každém zápase. A jestliže jsem dal tolik gólů, pak je to výsledek práce celého mužstva.

Při svém zlínském debutu právě proti Chomutovu v 18. kole jste skóroval dvakrát a zařídil týmu výhru, nyní jste se na ledě stejného soupeře prosadil dokonce třikrát. Kolikátý to byl váš hattrick v kariéře?

Čtvrtý nebo pátý. Všechny jsou fajn. Nejvíc si cením toho nejčerstvějšího, protože přinesl tři body, které jsme potřebovali. Ale na uspokojení není čas. Čekají nás další zápasy.

Zlín poprvé v sezóně zaznamenal v extralize více než čtyři góly v jednom zápase. Čemu to přisuzujete?

Když jsem přišel do mužstva, hlavní trenér říkal, že jsem tady od toho, abych dával góly. Vtlouká nám do hlavy, abychom častěji stříleli. Takže se o to snažím. V poslední době se naše ofenziva zlepšila.

Jak posuzujete postavení Zlína v tabulce?

Samozřejmě je naším cílem účast v play off. Kdybychom si nemysleli, že se nemůžeme dostat do předkola, tak bychom ani nemuseli hrát. Extraliga je velmi vyrovnaná. Každý tým může porazit každého. Neexistují zřejmě kluby, které by měly znatelně vyšší rozpočet než ostatní. Proto v rámci ligy nejsou propastné rozdíly mezi hráčskými kádry. Vím, že Litvínov byl loni mistrem a v současnosti je úplně dole.

Reklama