Hlavní obsah

Zaplaťpánbůh aspoň za dva body. Bude se nám líp usínat, oddechl si spasitel Komety Hruška

Brno

Brněnští hokejisté promarnili v moravské bitvě s Olomoucí luxusní tříbrankový náskok, ale v prodloužení se jim podařilo vstřelit vítězný gól a ukončili tak nelichotivou čtyřzápasovou sérii extraligových porážek na svém ledě.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Hokejisté brněnské Komety se radují z gólu - ilustrační foto.

Článek

„Jsme za to rádi. Bohužel jsme si ale z původně klidného utkání vytvořili obrovské drama," nechápal kolaps autor vítězné trefy Komety Jan Hruška. „Bohužel se ukázalo, že nejsme momentálně úplně v pohodě. Za stavu 3:0 jsme si nechali dát hloupý gól a najednou jsme přestali hrát a koukali se na sebe, co provede ten druhý. Až za stavu 3:3 jsme se vzpamatovali a zaplaťpánbůh, že se mi povedlo v nastaveném čase rozhodnout. Našel jsem v olomoucké brance malou mezírku. Konečně se nám bude usínat po domácím duelu zase trochu líp," oddechl si Hruška.

Brněnský asistent Karel Beran tvrdil, že zápas byl pro jeho tým po psychické stránce hodně náročný. „Nemělo by se stávat, abychom ztratili tak vysoký náskok. Zásluhou enormního nasazení jsme přesto brali druhý bodík. Velké poděkování patří našim fanouškům, kteří nás podrželi i v době, kdy se nám úplně přestalo dařit," vzkázal.

Smíšenými pocity se po utkání netajil ani olomoucký brankář Branislav Konrád, který za stavu 3:0 pro Brno střídal už ve dvanácté minutě Vošvrdu. „Neměl jsem co ztratit. Několika povedenými zákroky jsem se chytl a kluci v poli prokázali, že umějí bojovat. Po vyrovnání na 3:3 jsme měli víc šancí my, ale bohužel jsem dostal smolnou branku. Mrzí mě to, ale bod z Brna je snad náznakem, že se po třech předchozích porážkách v řádné hrací době zase trochu zvedáme," přemítal slovenský gólman.

Kouč Hanáků Zdeněk Venera si pochvaloval, že jeho mužstvo zmobilizovalo za krajně nepříznivého stavu síly. „Zápas, který byl pro nás zpočátku téměř na ručník, jsme mohli nakonec i otočit v náš prospěch. V některých úsecích nás byl plný led a Kometu jsme přehrávali. Nakonec rozhodla její šťastná trefa, ale i jednoho bodu z Brna si hrozně považuju," tvrdil.

Reklama

Související témata: