Hlavní obsah

Liberec - Třinec 3:1Liberec nezastavil ani Třinec, Bílí Tygři vyhráli podesáté v řadě

MinutaMin. Tým Hráč Akce
3. Birner 1 : 0
16. Adamský 1 : 1
34. Šimek 2 : 1
60. Valský 3 : 1
Záznam online reportáže

Liberec

Hokejisté Liberce porazili v utkání 32. kola extraligy Třinec 3:1 a zaokrouhlili počet po sobě jdoucích výher na deset. Vítězný gól suverénního lídra soutěže, jež dnešního soka přehrál i potřetí v sezóně, vstřelil ve 34. minutě obránce Radim Šimek. Oceláři ztratili poprvé po sérii tří vítězství body pod koučem Jiřím Dopitou.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Zleva Branko Radivojevič, autor druhého gólu Radim Šimek a Lukáš Krenželok z Liberce se radují v zápase proti Třinci.

Článek

Od úvodního buly se pod Ještědem hrála bitva s příznaky play off. Oboustranně rychlý hokej plný osobních soubojů a velkého nasazení bavil sedm a půl tisíce diváků ve vyprodaném hledišti a jeho větší část si přesně po třech odehraných minutách mohla zajásat. Vampola se proháčkoval zpoza branky do zakončení a jeho práci dokončil pohotový Birner.

V sedmé minutě mohlo být Severočechům ještě veseleji, jenže Bulíř nezakončil přečíslení dvou na jednoho s Radivojevičem přesně. Chvilku poté skončil zápas pro domácího beka Dernera, jehož hodně nešetrně zasáhl při forčekinku Růžička a odstartoval tím seriál několika ostřejších strkanic. V polovině 16. minuty vyšel hostům signál, při němž Kopecký vyhrál buly přímo do jízdy Adamskému, který prostřelil Lašáka.

Během druhé části byl Třinec, který vyrovnání očividně hodně povzbudilo, o něco nebezpečnější, jenže narážel na velmi pozorného Lašáka. Ten předvedl hned několik skvělých zákroků. Ve 26. minutě Adamský zblízka minul, chvilku nato zkušený slovenský gólman vychytal Rotha a po něm Polanského.

Vedení strhl na domácí stranu Šimek

Po polovině základní hrací doby musel na trestnou lavici Birner, Liberečtí ale těžké chvilky ustáli a navíc sami kontrovali. V závěru oslabení vyvezl Krenželok odvážně puk od Lašáka až za Hrubcovu branku, kde ho předal Radivojevičovi, ten nabil Šimkovi a Liberec měl vedení zpět na své straně. Lašák pak ustál několik ošemetných chvil a vychytal Kopeckého. Činil se i Hrubec, když ramenem vytěsnil bombu Radivojeviče v oslabení.

Po návratu ze šaten nevyužil Třinec další přesilovku. Polovina třetího dějství přinesla naopak velmi povedené střídání třetího libereckého útoku, jenže Valský a pár vteřin po něm také pohotově tečující Jelínek mířili jen velmi těsně pravé tyče.

V závěru zkoušel Třinec vystupňovat svůj tlak, pokusil se o vyrovnání i v power play, jenže Žejdl u prázdné branky ztratil puk a Valský z otočky potvrdil desátou výhru svého celku.

32. kolo hokejové extraligy:
Bílí Tygři Liberec - HC Oceláři Třinec 3:1 (1:1, 1:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 3. Birner (Vampola), 34. Šimek (Radivojevič, Krenželok), 60. Valský - 16. Adamský (Kopecký). Rozhodčí: Šindler, Úlehla - Bláha, Špůr. Vyloučení: 6:6. Bez využití. Diváci: 7500 (vyprodáno).
Liberec: Lašák - Šimek, Ševc, Mojžíš, Derner, Výtisk, Vitásek, Plutnar - Řepík, Vampola, Birner - Bakoš, Bulíř, Radivojevič - Valský, P. Jelínek, Krenželok - Stránský, Jonák, J. Vlach. Trenéři: Pešán a V. Čermák.
Třinec: Hrubec - Nosek, Linhart, Roth, Galvas, Slovák, Hrabal, Klesla, L. Doudera - Svačina, Žejdl, Dravecký - Jašek, Polanský, Tybor - Kopecký, Plíhal, Adamský - Matuš, M. Růžička, Rufer. Trenéři: Dopita a Mucha.

Reklama

Související témata: