Hlavní obsah

Karlovy Vary - Ml. Boleslav 4:1Karlovarští hokejisté poprvé v sezóně porazili Mladou Boleslav

MinutaMin. Tým Hráč Akce
26. Rachůnek 1 : 0
38. Svoboda 2 : 0
39. Jarůšek 2 : 1
54. Huna 3 : 1
57. Bartek 4 : 1
Záznam online reportáže

Hokejisté Karlových Varů porazili ve 32. kole extraligy Mladou Boleslav 4:1 a přerušili sérii dvou nezdarů. Proti Středočechům Energie uspěla poprvé v sezóně a prodloužila tak nepříliš vydařené období Mladé Boleslavi. Svěřenci trenéra Františka Výborného prohráli pátý z posledních šesti zápasů.

Foto: Pavel Němeček, ČTK

Hráči Varů se radují z gólu.

Článek

V sestavě hostů se objevila čerstvá akvizice obránce Rýgl i navrátilec po zranění Látal. První dvacetiminutovka přinesla hru plnou nepřesností z obou stran. Nejblíže gólu byl v 9. minutě Trončinský, který ale trefil jen tyč. Hosté nevyužili ani 28 sekund trvající přesilovku pět na tři.

Prostřední dějství už nabídlo mnohem zajímavější podívanou. Hosté mohli jít do vedení ve 23. minutě, ale Jarůškovu nezištnou přihrávku nedokázal Klepiš z bezprostřední blízkosti zužitkovat.

Když o několik vteřin později dokázal výborný Závorka zlikvidovat nebezpečnou střelu Lence z mezikruží, byli to domácí, kdo otevřel skóre. Jako první se ve 26. minutě trefil Rachůnek, který z první zakončil křížnou přihrávku Benáka.

Stejný hráč mohl vzápětí přidat i druhý gól, na Ritticha však tentokráte nevyzrál. Následný herní úsek se nesl v duchu nedisciplinovanosti Středočechů, kteří se pětkrát za sebou provinili proti pravidlům. Energie to však potrestat nedokázala. Neuspěla ani při hře pět na tři.

Přesto se domácí dostali do vedení. Zaváhání Kučného dokázal pohotovou střelou potrestat Svoboda. Po 44 vteřinách však byli hosté opět na dostřel jediné branky, Jarůšek sebevědomě objel domácí branku a zasunul puk za Závorkova záda.

Po přestálém oslabení ve snaze vyrovnat zvýšili hosté obrátky. Mezi 49. a 50. minutou byli postupně Lenc, Hyka a Musil blízko vyrovnání, nikdo z nich ale v koncovce neuspěl. Domácí spoléhali na rychlé protiútoky a vyplatilo se jim to. V 54. minutě nastřelil Bartek puk na zadní mantinel a po jeho odrazu pohotově skóroval Huna.

Karlovarští hráči získali klid a v 57. minutě své vedení ještě zvýšili. Po nezištném pasu Kůse ujel Bartek, který tvrdou ranou do masky nejprve sestřelil Ritticha a odražený puk vrátil do sítě. Otřesený boleslavský gólman se po kratším ošetřování poté nechal vystřídat Růžičkou. Závěrečné vteřiny zápasu ještě zpestřila bitka mezi Vachovcem a Rýglem.

32. kolo hokejové extraligy:
HC Energie Karlovy Vary - BK Mladá Boleslav 4:1 (0:0, 2:1, 2:0)
Branky a nahrávky: 26. T. Rachůnek (Benák), 38. J. Svoboda (Sičák), 54. Huna (Bartek, Kůs), 57. Bartek (Kůs) - 39. Jarůšek (Klimenta). Rozhodčí: Fraňo, R. Svoboda - Brejcha, Suchánek. Vyloučení: 5:9. Bez využití. Diváci: 3610.
Karlovy Vary: Závorka - Dvořák, Bičánek, Rodney, Sičák, Benák, Gulaši, J. Tomeček - J. Svoboda, Marosz, T. Rachůnek - Bartek, Kůs, Huna - Koblasa, Vachovec, Harkabus - Beránek, Bulík, Gorčík. Trenéři: Oremus a Mlejnek.
Mladá Boleslav: Rittich (57. M. Růžička) - Voráček, Stříteský, Holub, Trončinský, Kučný, Ovčačík, Rýgl - Jarůšek, Klepiš, Klimenta - M. Látal, Urban, Pacovský - Hyka, Musil, Lenc - Bárta, R. Hruška, L. Pabiška. Trenéři: F. Výborný a M. Jelínek.

Reklama