Hlavní obsah

Brno trénovalo na české Winter Classic i s uzdraveným Tonem

Brno

Zítra se od 13 hodin odehraje v Brně v aréně za Lužánkami hokejový zápas pod širým nebem. Domácí Kometa přivítá Plzeň. Dnes byl na programu otevřený trénink pořádajícího týmu, na který se přišlo podívat zhruba dva tisíce diváků. V průběhu padesátiminutové přípravy diváci při vydařených akcích hráčům několikrát aplaudovali.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

I s Petrem Tonem nastoupí k českému Winter Classic hokejisté Komety Brno.

Článek

Do sestavy Komety se už vrátí po doléčení zranění útočník Petr Ton, který dnes nastoupil v modrém dresu v první útočné řadě společně s Janem Hruškou a Davidem Ostřížkem. Zhruba v polovině tréninku Ton po střetu s protihráčem po úderu hokejkou utrpěl tržnou ránu pod levým okem. Na chvíli zmizel v šatně, kde mu zastavil krvácení klubový lékař Zdeněk Ziegelbauer.

"Takové úrazy jsou při hokeji běžné. Po tréninku mi lékař ránu zašil jedním stehem. Můj start v nedělním duelu tento úraz neohrozí," řekl po tréninku novinářům Ton, který pochválil i kvalitu ledu. "Byli jsme příjemně překvapeni. Je výborný," dodal Ton.

Hokejisté Škody Plzeň si vyzkouší podmínky v aréně za Lužánkami dnes večer od 18:00 při hodinovém tréninku. Vedle nedělního utkání s Plzní čeká hokejisty Brna pod otevřeným nebem ještě v pátek od 18:20 extraligový duel se Spartou.

"O tento zápas je mezi fanoušky mnohem větší zájem. V předprodeji zůstalo už pouze několik stovek vstupenek," uvedl tiskový mluvčí hokejistů Komety Brno Michal Chylík. Kapacita hlediště v aréně za Lužánkami je 21 500 diváků.

Reklama

Související témata: