Hlavní obsah

Zlín - Olomouc 4:2Hokejisté Zlína zdolali Olomouc a vyhráli počtvrté za sebou

MinutaMin. Tým Hráč Akce
22. Ondráček 1 : 0
44. Kubiš 2 : 0
51. Bukarts 3 : 0
53. Kafka 3 : 1
56. Buc 3 : 2
60. Bukarts 4 : 2
Záznam online reportáže

Zlín

Hokejisté Zlína porazili v 33. kole Tipsport extraligy Olomouc 4:2 a vůbec poprvé v sezóně dokázali vyhrát čtyřikrát za sebou. Dvěma góly se na tom podílel lotyšský útočník Roberts Bukarts. Berani se posunuli na deváté místo. Olomouc si naopak připsala pátou prohru z posledních šesti utkání.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Zlínský útočník Roberts Bukarts (vlevo) se raduje s trenérem Rostislavem Vlachem z gólu.

Článek

Lépe začali domácí, kteří Konráda zasypali hned několika střelami. Větší šance se však ani jeden tým netvořil. Největší možnost první třetiny měli Zlínští mezi 11. a 13. minutou, kdy soupeře dvě minuty nepustili z obranného pásma, ale koncovka se jim nedařila. V závěru první části ještě Berani hráli početní výhodu, v té však ani jednou nevystřelili na Konráda.

Po 86 vteřinách druhého dějství už domácí otevřeli skóre. Kubiš přenechal puk na pravém kruhu Ondráčkovi, který střelou zápěstí překonal olomouckého gólmana. Oslavil tak svůj návrat do sestavy, protože vinnou zranění předešlá dvě utkání nehrál. Srovnat mohl Vodný, sám před Kašíkem ale mířil mimo branku.

V polovině utkání měli domácí ponechanou výhodu za faul Mikúše, jenž měl štěstí, že na trestnou lavici vůbec odešel. Nejprve v úniku neuspěl Ondráček, Kubišovu střelu zastavila horní tyč a do třetice Konráda zblízka neprostřelil znovu Ondráček. Před pauzou se ještě k nebezpečné dorážce dostal Buc, kotouč mu ale přeskočil hokejku.

Kohouti na vyrovnání nedosáhli

I vstup do poslední třetiny byl pro Berany gólový. Kubiš sice nevystřelil úplně dobře, Konrádovi se ale kotouč dostal mezi tyčkou a tělem za brankovou čáru. Snížit mohli Hanáci při přečíslení Mikúše a Holce, který však šikovný pas v gól neproměnil.

A tak se znovu radovali domácí. Bukarts po ukázkové nahrávce Petra Holíka zakončoval do prázdné branky. Domácí defenzíva ale poté dávala soupeři mnoho prostoru a Mora to potrestala. Nejprve v 53. minutě přesně tečoval střelu Kafky Holec, za tři minuty z mezikruží snížil na rozdíl jediné branky Buc.

Obrovské štěstí měl Kašík také při Řípově střele, které scházely decimetry. V oslabení se podařilo pláchnout Ondráčkovi, klid Beranům ale dodat nedokázal. Hanáci šli do risku bez gólmana a přes celé hřiště zamířil přesně Bukarts.

33. kolo hokejové Tipsport extraligy:
PSG Zlín - HC Olomouc 4:2 (0:0, 1:0, 3:2)
Branky a nahrávky: 22. Ondráček (Kubiš, Matějíček), 44. Kubiš, 51. Bukarts (P. Holík), 60. Bukarts (Kašík) - 53. P. Kafka (Jaroměřský), 56. Buc (Vyrůbalík). Rozhodčí: Fraňo, Mrkva - Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 4:4. Využití: 0:1. Diváci: 6080.
Zlín: Kašík - Marušák, Kotvan, Matějíček, Žižka, Řezníček, O. Horák - Bukarts, P. Holík, Říčka - Ondráček, Maruna, Kubiš - Čachotský, Roman Vlach, O. Veselý - D. Šťastný, Cibák, T. Sýkora. Trenéři: Rostislav Vlach, Jurík a Hrazdira.
Olomouc: Konrád - Skrbek, Vyrůbalík, Valenta, Jaroměřský, Houdek, Staněk - Buc, J. Knotek, Laš - Eberle, Řípa, Vodný - P. Kafka, A. Zeman, T. Mikúš - Jergl, Kucharczyk, Holec. Trenéři: Venera a Tomajko.

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín