Hlavní obsah

Běhal mi mráz po zádech, přiznal hrdina Komety Hruška. I na Spartu vyrukuje s kuklou

Čestmír FolkSport.czPrávo

Potvrdil roli nejproduktivnějšího hokejisty Komety v této sezóně. Útočník Jan Hruška přispěl dvěma góly k triumfu svého týmu nad Plzní (5:2) v extraligovém utkání pod otevřeným nebem, jímž už několik týdnů žilo celé sportovní Brno.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Fanoušci Komety při utkání pod širým nebem s Plzní.

Článek
Fotogalerie

Jak se vám poslouchaly ovace osmnácti a půl tisíců diváků?

Nádherně. Pro mě bylo střetnutí naprosto skvělým zážitkem, který okořenilo vítězství i moje góly. Když po nich téměř plné tribuny řvaly nadšením, běhal mi mráz po zádech. Neděle byla prostě mým šťastným dnem. Všechno vyšlo na jedničku.

Přepadla vás i trocha nostalgie při návratu na místo pro brněnský hokej tak zaslíbené?

Pochopitelně. Vždyť v prostorách, kde se zápas hrál, stál legendární stadión za Lužánkami, kde jsem kdysi s bruslením začínal. Však jsem si teď taky pustil na videu, jak jsem se při pádech na led vztekal a rodičům jsem tvrdil, že hokej v žádném případě hrát nechci. (úsměv).

Pro vás je to v boji o elitní šestku hodně důležité vítězství, že?

Rozhodně. Vydolovali jsme strašně důležité tři body. O to cennější, že jsme je na úvod roku získali v tak mimořádném duelu.

Bylo těžké vyrovnat se s podmínkami venkovního kluziště?

Pochopitelně že všechno nebylo úplně standardní jako běžně v hale. Ale i proto stojí za to se aspoň jednou za kariéru takového zápasu zúčastnit. Jsem moc rád, že se mi to povedlo.

Oblékl jste se ve velké zimě tepleji než při běžných extraligových utkáních?

Vzal jsem si na sebe skoro všechno, co šlo. (smích). Pod dres jsem si navlékl několik triček. V sobotu na tréninku jsem to zkoušel s čepicí na helmě, ale nebylo to ono. A tak jsem před zápasem vyškemral od mamky její lyžařskou kuklu. Ta mi pod přilbou seděla skvěle. Nasadím si ji i při páteční zalužánecké repríze proti Spartě.

To bude pro vás ještě prestižnější střetnutí?

Asi ano. Budeme chtít pochopitelně na triumf s Plzní navázat. Kéž by nás výhra nakopla.

Hrát se tentokrát bude až večer.

Díky tomu by mohla být atmosféra ještě fantastičtější. Jsem přesvědčený, že přijde ještě minimálně o dvě tisícovky diváků víc.

Reklama

Související témata: