Hlavní obsah

Třinec - Hradec Králové 7:6 SNBláznivou přestřelku získali pro sebe Oceláři

MinutaMin. Tým Hráč Akce
22. Ihnacak 0 : 1
26. Nosek 1 : 1
28. Dravecký 2 : 1
29. Dej 2 : 2
31. Kudrna 2 : 3
39. J. Sýkora 3 : 3
42. Ihnacak 3 : 4
44. J. Sýkora 4 : 4
57. Červený 4 : 5
58. Nosek 5 : 5
59. Vašíček 5 : 6
60. Doudera 6 : 6
65. Irgl (rozhodující nájezd) 7 : 6
Záznam online reportáže

Aktualizováno

Dvanáct gólů v základní hrací době padlo v dohrávaném utkání 33. kola hokejové extraligy. Domácí Oceláři sice téměř celý zápas doháněli náskok hostujícího Mountfieldu, nakonec však nad Hradcem Králové zvítězili 7:6 po po samostatných nájezdech. Jediným úspěšným exekutorem v dovednostní disciplíně byl Irgl, který tak zařídil první vítězství Třince nad Východočechy v probíhající sezóně.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Zleva Jiří Polanský, Marcel Hossa a Ján Sýkora z Třince se radují z vyrovnávacího gólu proti Hradci Králové.

Článek
Fotogalerie

Dvakrát skórovali za domácí David Nosek a Ján Sýkora a za hosty Brian Ihnacak. Úřadující vicemistr pod trenérem Jiřím Dopitou vyhrál čtvrté z pěti utkání.

Zatímco první třetina mnoho zajímavého nepřinesla, dvacetiminutová nuda byla ve druhé části rychle zapomenuta. Náznaky hradecké převahy před koncem úvodní části pohltilo vyloučení, ale sotva se hosté vrátili do pěti, Červený proklouzl obranou, Hrubec jeho střelu vyrazil, ale Ihnacak už mířil přesně pod horní tyč a roztrhl pytel s góly.

Za necelých deset minut jich padlo pět. Východočeši měli za stavu 1:0 zřetelně navrch, ale pak zaspali v defenzivě a Irglovu sraženou přihrávku Nosek v 26. minutě procedil za Svobodu. Role se otočily a Třinec už za dvě minuty vedl: po další šťastné teči soupeře přistál puk před Draveckým, který bez váhání zavěsil podruhé.

Doudera srovnal dvanáct vteřin před koncem

Divočina třetí desetiminutovky ale neměla zdaleka končit. Už za 81 sekund znovu vyrovnal Dej, jehož nevinné nahození před Hrubcem zastínil Kukumberg. A dalších 94 vteřin potřeboval Kudrna, aby zblízka zakončil Knotkův průnik a hosté byli zase ve vedení.

Hradec dnes však měl rezervy v bránění vlastního brankoviště. Těsně před koncem druhé části nedokázal pokrýt další odražený puk a Sýkora ho poslal za Svobodu. "Je škoda, že jsme dnes ani jednou nedokázali to vedení udržet na delší dobu. Třinec nám pokaždé hrozně rychle vyrovnal. Udržet to déle nebo odskočit o dva góly, mohlo to vypadat zajímavěji," řekl Ihnacak.

Ani ze strany Třince to ale nebyla tak nepropustná defenziva jako v minulých utkáních. Hradec po chybě ve středním pásmu znovu utekl o gól, když Červený v přečíslení ukázkově naservíroval puk Ihnacakovi. Ale Východočeši se tradičně v náskoku dlouho neohřáli a po dvou minutách ho vynuloval druhým gólem Sýkora, který mezi kruhy ze vzduchu šťastně přehodil Svobodu. "Plácl jsem do toho bekhendem, celkem štěstí," uvedl Sýkora.

Dramatický duel vygradoval v závěru. Aktivnější Oceláře zdánlivě ranil v 57. minutě po rychlém kontru Červený, ale opak byl pravdou a Nosek hned z další akce po minutě dělovkou od modré čáry srovnal. Hala se ještě nedoradovala a odpověděl po 34 sekundách tečí Vašíčkovy rány od modré čáry Honejsek. Jenže poslední slovo měli Třinečtí a Milan Doudera v power play 12 sekund před koncem poslal duel do prodloužení.

"Je škoda, že aspoň v závěru jsme to v power play neuhlídali. Bohužel jsme udělali chyby a oni to ještě vyrovnali. Ale celý zápas byla velká divočina. Nepamatuju si na podobný zápas," prohlásil hostující brankář Adam Svoboda.

O vítězi rozhodly až nájezdy, v nichž byl úspěšný jen Irgl. "Dnes to byl takový novoroční dárek pro diváky. Jsme rádi, že jsme ukázali srdíčko, ale v defenzivě máme co zlepšovat," řekl třinecký trenér René Mucha.

Dohrávka 33. kola hokejové extraligy:
HC Oceláři Třinec - Mountfield Hradec Králové 7:6 po sam. nájezdech (0:0, 3:3, 3:3 - 0:0)
Branky a nahrávky: 6. Nosek (Irgl, Dravecký), 28. Dravecký (Linhart, Irgl), 39. J. Sýkora (Hossa, Roth), 44. J. Sýkora (Galvas, Plíhal), 58. Nosek (Dravecký), 60. M. Doudera (J. Sýkora, Kopecký), rozhodující sam. nájezd Irgl - 22. Ihnacak, 29. Dej (Hronek), 31. Kudrna (T. Knotek, K. Pilař), 42. Ihnacak (Červený), 57. Červený (Honejsek), 59. Honejsek (Vašíček, Ihnacak). Rozhodčí: Hodek, Šír - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 2:3. Využití: 1:0. Diváci: 4446.
Třinec: Hrubec - Nosek, Linhart, Roth, Galvas, Slovák, M. Doudera, Klesla, Hrabal - Irgl, Žejdl, Dravecký - Hossa, Polanský, J. Sýkora - Kopecký, Plíhal, Adamský - Tybor, Jašek, Svačina. Trenéři: Dopita a Mucha.
Hradec Králové: A. Svoboda - Pláněk, Jank, K. Pilař, Čáp, Dietz, Vašíček, Hronek - Bednář, Kukumberg, Dej - J. Kudrna, T. Knotek, Šimánek - Honejsek, Ihnacak, Červený - Köhler, Nedvídek, Kopta. Trenéři: Kýhos, T. Martinec a Tvrdík.

Reklama

Související témata: