Hlavní obsah

Sparta - Zlín 4:2Sparta doma válí. V dohrávce zdolala i Zlín a už je druhá

MinutaMin. Tým Hráč Akce
15. Čajkovský 1 : 0
19. Veselý 1 : 1
26. Přibyl 2 : 1
38. Žižka 2 : 2
49. Polášek 3 : 2
60. Sabolič 4 : 2
Záznam online reportáže

Praha
Aktualizováno

I nadále zůstávají jediným extraligovým celkem, který v probíhající sezóně dokázal bodovat ve všech domácích zápasech. Hokejisté pražské Sparty zdolali ve středeční dohrávce 15. kola po boji Zlín 4:2, v O2 areně zvítězili už posedmé v řadě a v tabulce se vyhoupli na druhé místo za suverénní Liberec. Berani, kteří přišli o šňůru čtyř výher, zůstávají desátí.

Foto: Kateřina Šulová, ČTK

Radost sparťanských hokejistů z gólu proti Zlínu.

Článek
Fotogalerie

Zatímco nedělní šlágr s vedoucím Libercem sledovalo v O2 areně přes jedenáct tisíc fanoušků, o tři dny později na Zlín jich do libeňské haly dorazilo téměř o sedm tisícovek méně. A v úvodu zápasu diváci ofenzivní hokej moc neviděli. Sparta sice byla mírně aktivnější, až před gólmana Kašíka se ale dostávala jen velice obtížně.

A tak domácím pomohla až nechytatelná dělovka jejich nejproduktivnějšího obránce. Slovák Čajkovský vypálil od modré a zamířil přesně do pravého horního růžku. Radost z vedení si ale Jandačova parta neužila ani čtyři minuty. V první přesilovce duelu se k dorážce dostal Veselý, a byť nebyl v ideálním úhlu, dokázal dostat puk za Pöpperleho.

Po první změně stran Pražané viditelně přidali a i kvůli častým faulům Zlína dostávali svého soupeře pod obrovský tlak. Také domácí proměnili hned svou první hru v početní převaze. Přibyl si pohledně vyměnil puk s Formanem, aby pak trefil mezírku mezi Kašíkovými betony.

Kašík držel Zlín skvělými zákroky

Při dalším signalizovaném trestu hostů zůstal Forman osamocen před Kašíkem, ten však svůj tým podržel. V následné přesilovce Sparty ale byli blízko gólu paradoxně Berani. A hned dvakrát. Jenže po chybné rozehrávce Pöpperleho nejdříve Holík netrefil odkrytou branku a o pár vteřin později sparťanský brankář zlikvidoval zakončení Cibáka po přečíslení dvou na jednoho.

Jednalo se ovšem jen o kratičké zlínské intermezzo, neboť sparťané poté opět dominovali. Na Pecha zívala z poloviny prázdná branka, Kašík se ale blýskl senzačním zákrokem, když na poslední chvíli natáhl svou hůl a puk na čáře udržel. O pár sekund později měl i obrovské štěstí. Netík měl totiž klec úplně prázdnou, odfláknutým zakončením bekhendem ale rozvlnil jen boční síť.

Ve třetí třetině rozhodl Polášek

Spousta nevyužitých tutovek sparťany mrzela o to víc, když se ve 38. minutě při přesilovce Ševců puk příhodně odrazil od zadního mantinelu k Bukartsovi, jehož střelu do volné části Pöpperleho klece ještě změnil tečující Žižka a bylo znovu vyrovnáno.

I na druhé zlínské vyrovnání však dokázali Pražané zareagovat. Po Pechově vyhraném buly napřáhl ve 49. minutě Polášek a zamířil nad Kašíkův levý beton. Vlachovi svěřenci pak přidali, po trestech pro Klimka a Čajkovského, jenž dostal i desetiminutový trest a rovněž do konce utkání, hráli v početní převaze. O tu je ale v 59. minutě připravil zbytečným hákováním gólman Kašík. 56 vteřin před třetí sirénou risknuli hosté hru bez gólmana, místo vyrovnání ale uzavřel na konečných 4:2 pro Spartu do prázdné klece Sabolič.

Hokejová Tipsport extraliga, dohrávka 15. kola:
HC Sparta Praha - PSG Zlín 4:2 (1:1, 1:1, 2:0)
Branky a nahrávky: 15. Čajkovský (Přibyl, Forman), 26. Přibyl (Forman), 49. Polášek (Kumstát, Netík), 60. Sabolič (Klimek) - 19. O. Veselý (Roman Vlach, Čachotský), 38. Žižka (Bukarts, Říčka). Rozhodčí: Polák, Lacina - Frodl, Špůr. Vyloučení:6:7, navíc Čajkovský (Sparta) 10 min a do konce utkání. Využití: 1:2. Diváci: 4362.
Sparta: Pöpperle - Eminger, Polášek, Čajkovský, Švrček, Hrbas, J. Mikuš, Kalina - Forman, Přibyl, Buchtele - Hamilton, Klimek, Sabolič - Netík, Pech, Kumstát - M. Procházka, Dragoun, A. Kudrna. Trenéři: Jandač a Moták.
Zlín: Kašík - Marušák, Kotvan, Matějíček, Žižka, Řezníček, O. Horák, od 21. navíc Urbanec - Bukarts, P. Holík, Říčka - Ondráček, Maruna, Kubiš - Čachotský, Roman Vlach, O. Veselý - T. Sýkora, Cibák, F. Čech. Trenéři: Rostislav Vlach, Jurík a Hrazdira.

Reklama

Související témata: