Hlavní obsah

Hokejová extraliga on-line: Sparta vs. Č. Budějovice

Další pokus najít ztracenou pohodu budou mít ve čtvrtek hokejisté pražské Sparty. Jeden z favoritů soutěže se trápí a momentálně mu patří až jedenáctá pozice v tabulce, což je umístění, které nezaručuje postup do play-off. Zlepšit postavení v extralize si budou moci Holešovičtí v dohrávce 31. kola proti Českým Budějovicím.

Foto: SPORT.CZ/Tomáš Fliegl

Hokejisté pražské Sparty přivítali v dohrávce extraligy České Budějovice.

Článek
Fotogalerie

Zápas se měl původně uskutečnit 6. prosince, kvůli koncertu skupiny Simply Red v T-Mobile Areně však byl o necelý měsíc přeložen. Sparta se do extraligového rytmu vrátila v úterý po startu na Spenglerově poháru. První zápas proti Vítkovicím ale nezvládla a prohrála v prodloužení.

Pražané jsou díky nevydařeným výsledkům z poslední doby pod tlakem. Podle Jelínka se s tím ale musí naučit žít a hrát. "Možná nás svazuje příliš velká zodpovědnost a tlak. Musíme se z toho ale poučit, protože to bude v dalších zápasech stejné," varoval Jelínek před duelem s Českými Budějovicemi. Domácím bude i nadále chybět zraněný útočník Kašpařík, nenastoupí zřejmě ani obránce Tabaček. Slovenský bek ale už byl v úterý připraven na střídačce.

Hokejová extraliga on-line na Sport.cz:
18:30Sparta - České Budějovice

Jihočeši oba předešlé duely v sezóně se Spartou prohráli, tentokrát se ale pokusí napodobit Vítkovice, které měly podobnou bilanci a v úterý získaly dva body. Podle slov asistenta trenéra Milana Kupky chtějí České Budějovice získat na Spartě tři body, i když venku nevyhrály v normální hrací době již tři měsíce. Proti Spartě se naposledy radovaly z plného bodového zisku před dvanácti vzájemnými zápasy v říjnu 2002.

Statistické údaje ale hosty nestraší. "Sparta je pojem. Jak ve fotbale, tak i v hokeji. To, že se jí momentálně nedaří podle vlastních představ, rozhodně neznamená, že je slabá. Čeká nás mimořádně těžký zápas, ale my jedeme do Prahy pro vítězství," řekl Kupka oficiálnímu internetovému serveru klubu.

Reklama

Související témata: