Hlavní obsah

Vítkovice - Ml. Boleslav 4:1Vítkovicím k výhře bodově pomohla i posila Olesz

MinutaMin. Tým Hráč Akce
18. Kolouch 1 : 0
25. Pabiška 1 : 1
27. Hovorka 2 : 1
34. Němec 3 : 1
54. Burger 4 : 1
Záznam online reportáže

Ostrava

Hokejisté Vítkovic v utkání 34. extraligového kola porazili Mladou Boleslav 4:1. Jednou asistencí jim k tomu napomohl útočník Rostislav Olesz, který už nastoupil po čtvrtečním návratu ze švýcarského angažmá. Domácí tak zmírnili svou hrozivou bilanci poslední doby a zaznamenali druhé vítězství za uplynulých jedenáct vystoupení.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Vítkovický brankář Daniel Dolejš. Vpravo obránce Tomáš Kudělka.

Článek

Oleszův opětovný příchod do týmu měl na Vítkovické blahodárný vliv. Domácím vzrostlo sebevědomí, i když v první šanci už ve druhé minutě Kucsera ještě selhal. Možná, že by se všechno vyvíjelo jinak, kdyby Klimenta v osmé minutě po odraženém puku zblízka překonal Kantora, ale domácí gólman svou svatyni uchránil.

Ostravané šli ale za vedoucím gól s výrazně větší vehemencí. Strapáč ještě trefil tyč, ale v 18. minutě vyšla souhra v útočném pásmu - Kolouch na Kudělkovu přihrávku před brankou jen nastavil čepel a puk zapadl pod horní tyčku.

Zato úvod druhé části patřil jednoznačně hostům. Jejich tlak došel ve 25. minutě zúročení v přesilové hře, kdy se před brankou prosadil důrazný Pabiška. Hosté byli na koni, jenže v kritické chvíli se ukázal přínos Olesze. Domácí útočník ještě zčerstva po vyrovnání potáhl akci po pravé straně, křížně pak uvolnil Hovorku, který švihem vrátil Vítkovicím už po dvou minutách vedení.

Němcovu střelu si Růžička srazil za záda

Ostravané pak po vlastní chybě díky Kantorovi přežili Pabiškovu příležitost na vyrovnání a záhy se na ně znovu usmálo štěstí. Odražený puk naslepo skoro z nulového úhlu napálil na mladoboleslavskou bránu Němec a Růžička si patrně vlastním betonem srazil puk za záda.

Bylo zřejmé, že prohrami bičované Vítkovice dnes mají svůj den. Za stavu 3:1 v třetí části ustály i přečíslení Klepiše s Lencem, ale také vlastní aktivitou nedovolily Mladé Boleslavi rozjet výraznější tlak. Strapáč mohl vše vyřešit čtvrtým gólem, ale Růžička jeho pokus z mezikruží vyrazil. Tak se Vítkovice prosadily až v oslabení, když Burger po brejku s Kovářem zblízka zasunul kotouč počtvrté do branky.

Hosté nezužitkovali ani půlminutovou přesilu pět na tři a od soupeře utrpěli ve vzájemných zápasech první porážku v sezóně.

34. kolo hokejové extraligy:
HC Vítkovice Steel - BK Mladá Boleslav 4:1 (1:0, 2:1, 1:0)
Branky a nahrávky: 18. Kolouch (Kudělka, Vandas), 27. Hovorka (Olesz, Kudělka), 34. E. Němec (Tomi), 54. Burger (Kovář) - 25. Pabiška (Urban, Klepiš). Rozhodčí: Hejduk, Mrkva - Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 4:2. Využití: 0:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 4513.
Vítkovice: Kantor - Čerešňák, Kudělka, Kovář, Pastor, Štencel, Štich - Olesz, Strapáč, Hovorka - Vandas, Kolouch, Kucsera - P. Zdráhal, Burger, Balán - Tomi, M. Hlinka, E. Němec. Trenéři: Svozil a Petr.
Mladá Boleslav: Martin Růžička - Stříteský, Voráček, Trončinský, Rýgl, Ovčačík, Kučný - Jarůšek, Klepiš, Bárta - M. Látal, Musil, Lenc - Hyka, Urban, Klimenta - Kubica, R. Hruška, Pabiška. Trenéři: F. Výborný a M. Jelínek.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články