Hlavní obsah

Obrovská úleva, oddechl si litvínovský Hanzl po výhře nad Třincem

Litvínov

Poslední Litvínov proti zvedajícímu se Třinci, který předtím vyhrál čtyři z pěti zápasů pod vedením nového kouče Dopity. To byla na ledě úřadujícího mistra v sezóně už třetí repríza loňského finále hokejové extraligy. Severočeši nakonec otočili nepříznivý stav a vydřeli tři body po výhře 2:1 zásluhou Robina Hanzla.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Litvínovský Robin Hanzl před Šimonem Hrubcem. Ilustrační foto.

Článek

Nástup přitom vyšel lépe hostům, když Tybor z levé strany prostřelil Petráska. Domácí ve druhé třetině přečkali čtyřicetisekundové oslabení tří proti pěti a navíc se jim povedlo srovnat gólem Martynka. A necelých pět minut před koncem řádné hrací doby rozhodli o plném bodovém zisku.

„Obrovská úleva. Gól jsme tam tlačili a jsme hrozně rádi, že padl, a že jsme pak těsný náskok udrželi," oddechl si autor vítězné branky Robin Hanzl. „Nebylo to nic nacvičeného. Místo Michala Trávníčka byl v té chvíli s námi na ledě Jirka Doležal, takže akce vyplynula i z momentální situace," líčil střelec.

Litvínovu stačily na výhru jen dvě trefy. „Máme pořád problém s produktivitou. Tentokrát jsme ale splnili i obranné úkoly a výborný výkon podal brankář Petrásek. Musíme především zapracovat na přesilovkách. Věnujeme se jim v tréninku a chceme to přenést i do zápasu," přemýšlel Hanzl. Už v neděli hraje Litvínov v Chomutově. „Ostře sledované derby má pro nás velký náboj, protože potřebujeme body k opuštění posledního místa v tabulce," mínil litvínovský útočník.

Prioritou je dostat se do herní pohody

Nad tím, jaké jsou litvínovské šance na případnou účast v předkole play off, nechtěl polemizovat. „Liga je nesmírně náročná a nemá cenu se zabývat většími úvahami, jestli předkolo, nebo jen play out. Prioritou je, abychom bodovali co nejvíc a měli pořád o co hrát a dostali se do herní pohody. A pak se uvidí, co z toho vzejde," dodal Hanzl.

Asistent trenéra vítězů Jiří Šlégr vypíchl hlavní atributy zápasu: „Klíčové bylo ubráněné oslabení. Vydrželi jsme se silami, dobře jsme bránili i při šancích soupeře a po jedné z nich jsme z protiútoku vyrovnali na 1:1. Základem byl poctivý výkon jednotlivců. Nic jiného nám ani nezbývá. Navíc vítězný gól je vzpruhou, jelikož jsme Třinec zdolali poprvé v sezóně."

Třinecký trenér Jiří Dopita byl naopak zklamaný: „Je to pro nás krutá porážka. Čekali jsme lepší výsledek. Osudová se ukázala neproměněná dvojitá početní výhoda. Litvínov strhl vítězství na svou stranu šťastným gólem."

Reklama

Související témata: