Hlavní obsah

Hradec Králové - Plzeň 1:3Plzeň vyhrála v Hradci Králové i podruhé v sezóně

MinutaMin. Tým Hráč Akce
9. Kubalík 0 : 1
32. Dej 1 : 1
37. Pulpán 1 : 2
53. Indrák 1 : 3
Záznam online reportáže

Hradec Králové

Hokejisté Plzně vyhráli ve 34. kole extraligy na ledě Hradce Králové 3:1. V souboj čtvrtého týmu tabulky se třetím uspěli na královéhradeckém ledě i podruhé v sezóně a zvýšila náskok na svého dnešního soka na čtyři body. Dva body za gól a nahrávku si v dresu Západočechů připsal útočník Dominik Kubalík.

Foto: David Taneček, ČTK

Střelec prvního gólu Dominik Kubalík (druhý zprava) z Plzně se raduje se spoluhráči.

Článek

Hradec šel do zápasu oslabený, trenéru Kýhosovi chybí hned čtyři muži ideální sestavy - kapitán Vydarený, další zadák Frühauf a útočníci Šimánek s Köhlerem. Po zranění se naopak do sestavy vrátil střelec Courchaine.

Domácím to však v první třetině ani trochu nepomohlo. Plzeň byla jednoznačně lepší a jen perfektní výkon gólmana Kacetla zabránil hostům, aby rozhodli už v úvodní dvacetiminutovce. Škoda měla šanci hned v první minutě a poté předvedla výborný výkon. Mountfield měl vlastně jen jednu možnost, jenže Bednář brankáře Machovského nepřekonal.

V hostujícím dresu se mohl prosadit nejlepší střelec soutěže Kubalík, jenže v sedmé minutě na Kacetla nevyzrál. O minutu později při první přesilovce už hosté udeřili. Byla to smršť: Indrák nejprve přestřelil prázdnou bránu, poté Lev trefil břevno, nakonec však Kubalík tečoval Jeřábkovo nahození a hosté šli do vedení. Byla to dvacátá branka mladého reprezentanta v sezoně. O chvíli později zneškodnil Kacetl velkou Hrňovu šanci a nakonec udržel jednogólový rozdíl až do přestávky.

Skóre srovnal v přesilovce Dej

Ve druhé části se domácí zvedli. První impuls dal Kacetl, který ve 22. minutě zneškodnil Preisingerovi trestné střílení. Východočechům pomohly také přesilovky. Některé výroky sudích nesli hosté těžce, především ten, po němž byl už podruhé v utkání vyloučen obránce Kudroč, který je ve Škodě na zkoušce. Více než dva metry měřící a přes metrák vážící zadák šel do souboje s jedním z hradeckých hráčů - a po něm byl velmi přísně vyloučen.

V následné přesilovce chyboval gólman Machovský a Dej dorážkou vlastní střely na začátku 32. minuty vyrovnal. Hosté přesto vedli i po druhé dvacetiminutovce. Ve 37. minutě totiž překonal Kacetla parádní ranou Pulpán. Přesto ji hradecký brankář měl chytit, protože plzeňský bek pálil z velice nevýhodného úhlu.

Ve třetí třetině se Hradec snažil vyrovnat, ale nebyl příliš nebezpečný. Hosté naopak hrozili z rychlých brejků. Sám na Kacetla jel například Lev, ale hradecký brankář potvrdil, že byl v duelu nejlepším mužem Mountfieldu. V 53. minutě však už nestačil ani on - dorážkou se prosadil Indrák. Plzeň tak vyhrála v Hradci i druhé utkání v sezoně, první ovládla jednoznačně 6:2.

34. kolo hokejové extraligy:
Mountfield Hradec Králové - HC Škoda Plzeň 1:3 (0:1, 1:1, 0:1)
Branky a nahrávky: 32. Dej (Honejsek) - 9. D. Kubalík (Jeřábek, Kracík), 37. Pulpán, 53. Indrák (D. Kubalík, Kracík). Rozhodčí: Hribik, Úlehla - Frodl, Bláha. Vyloučení: 5:7. Využití: 1:1. Diváci: 5346.
Hradec Králové: Kacetl - K. Pilař, Čáp, Pláněk, Jank, Dietz, Vašíček, Hronek - Bednář, Kukumberg, Dej - J. Kudrna, T. Knotek, Courchaine - Honejsek, Ihnacak, Červený - P. Beránek, Nedvídek, Kopta. Trenér: Kýhos, T. Martinec a Tvrdík.
Plzeň: Machovský - Jeřábek, Moravčík, Kadlec, Sklenička, Kudroč, Pulpán - Indrák, Kracík, D. Kubalík - Kratěna, Bližňák, Lev - Hrňa, Preisinger, T. Svoboda - M. Beran, Přikryl, Poletín. Trenéři: Michal Straka a Čihák.

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín