Hlavní obsah

Nenechám se od mladého kluka osekávat, líčil Kumstát vyhranou bitku. Spartu ale nenastartoval

Praha

Už i na hokejisty Sparty došlo. Pražané zůstávali až do nedělního utkání 35. kola jediným extraligovým týmem, který dokázal v sezóně bodovat ve všech domácích střetnutích, šestnáctý dílek do řady ale nepřidali. Přímou bitvu o druhé místo totiž ve svůj prospěch urvala Plzeň, Jandačovu partu nenastartovala ani Kumstátova vyhraná bitka nad Indrákem.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Potyčka mezi Petrem Kumstátem ze Sparty a Miroslavem Indrákem z Plzně (vpravo).

Článek

„Je to škoda, ale každá série někdy skončí. Bohužel jsme neměli takový drajv, zatímco Plzeň hrála výborně," uznal útočník Pražanů Petr Kumstát.

Západočeši za svůj triumf vděčí především výbornému Matěji Machovskému. Domácí totiž byli střelecky mnohem aktivnější než jejich soupeř, plzeňský brankář si ale připsal 29 úspěšných zákroků, nestačil jen na dorážku Procházky z úvodu třetí třetiny.

„Jsem rád, že jsem klukům pomohl, protože už předem jsme věděli, že na Spartě to bude těžké. Hodně se tlačí do branky, střílejí odevšad a pak dorážejí. Naštěstí jim to vyšlo jen jednou," oddechl si Machovský.

O hlavu menší Indrák: Nemohl jsem se Kumstáta zaleknout

Plzni stačilo na tříbodový zisk pouhých patnáct střel. Gól Pulpána v oslabení a 21. trefa nejlepšího kanonýra sezóny Kubalíka v přesilovce Spartu položily. „Jakmile se Plzeň dostala do vedení, byla organizovaná v obraně, s čímž jsme měli problémy. Oproti minulým třem vyhraným zápasům nám chyběla i šťáva a pohyb," posteskl si trenér Pražanů Josef Jandač.

Jeho tým nenastartovala ani vyhraná bitka dlouhána Kumstáta nad Indrákem z 34. minuty za stavu 0:2, za níž oba inkasovali dva menší tresty. „Dohrál jsem ho, pak mě ale zezadu seknul do lýtka. To on to odstartoval, což mě docela překvapilo, protože ani jeden z nás není rváč. Nenechám se ale od takového mladého kluka osekávat, navíc mi dával ruce do obličeje," tvrdil Kumstát.

„On je sice o hlavu větší, ale nemohl jsem z bitky uhnout a zaleknout se ho, když už se to semlelo. Musel jsem pokračovat," řekl dvacetiletý plzeňský forvard Miroslav Indrák.

Indiáni tak ze šňůry čtyř venkovních zápasů získali devět bodů a dostali se před Spartu na druhé místo. „Jsme každopádně spokojení. Kdybychom nepřivezli nic, koukali bychom po sobě, co se to děje. Takhle můžeme být v klidu," těší Machovského.

Reklama