Hlavní obsah

Vlítli jsme na ně, dali brzy gól a pak už to měli těžké, tvrdil olomoucký Laš

Petr MarekSport.czPrávo

Hokejisté Olomouce po sedmi zápasech znovu bodovali naplno, když zdolali 3:0 Karlovy Vary. Výrazně k tomu dobrým výkonem i jedním gólem přispěl útočník Marek Laš.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Olomoucká radost po výhře na Spartě. Archivní foto.

Článek

Dvakrát jste skórovali z přesilovek, které se vám v této sezóně příliš nedaří. Připravovali jste se teď na ně nějak speciálně?

Ne. Věnovali jsme se jim i předtím. Dnes to ale vyšlo a jsme za to rádi. Z hlediska úspěšnosti jsme se posunuli někam k deseti procentům a doufáme, že to bude růst dál.

Takže větší intenzita, co se týká přesilovek, na tréninku nebyla?

Naopak. Někdy, když nám to na tréninku nejde, to zabalíme, řekneme si, že to necháme uležet v hlavě, že to vyjde až v zápase a dnes to tak zrovna vyšlo.

Akce, po které jste skóroval, byla parádní...

Ani jsme to tak nechtěli sehrát. Nějak to prostě vyplynulo. Najel jsem si za obránce a trefil to přesně. V tréninku to tak dávám jednou z deseti.

Jak jste vůbec utkání s Karlovými Vary viděl?

Po dlouhé době jsme začali lépe než soupeř. Řekli jsme si, že už není možné, abychom pořád dotahovali, jak to bylo v poslední době. Dali jsme rychle vedoucí gól a měli i další šance. Škoda jen, že jsme do přestávky už žádnou další nevyužili. Naštěstí jsme přidávali každou třetinu jeden gól, a to stačilo.

Soupeře jste přehráli jednoznačně. Prakticky jste mu nedali žádnou šanci. Čím to bylo?

Jak už jsem říkal, hlavně tím výborným začátkem. Tím jsme Karlovy Vary zaskočili a v dalším průběhu na něj i navázali. Navíc asi nyní nejsou úplně v pohodě. Vlítli jsme na ně, dali brzy gól a v té situaci se jim pak už špatně hrálo.

Vítězství mohlo být mnohem vyšší...

Je to pravda, ale nám je to úplně jedno. Máme tři body a to je nejdůležitější. Potřebujeme pár týmům utéct, abychom závěr základní části mohli odehrát bez stresu a to znamená vyhrávat, což se podařilo.

Vaše lajna s Knotkem a Bucem hraje už delší dobu výborně.

Táhneme to spolu už dlouho. Čím méně si toho řekneme na tréninku, tím lépe pak v zápasech hrajeme, máme čisté hlavy, víme o sobě, a když hrajeme naplno, jde nám to.

Teď však Knotek kvůli zranění odstoupil. Jak velká je to pro vás komplikace?

Věřím, že za pět dnů, kdy hrajeme znovu, se dá do kupy a navážeme na to, co jsme dosud předváděli. Byla by velká škoda, kdyby to s ním bylo vážnější. Někdo by ho však nahradil.

Reklama

Související témata: