Hlavní obsah

Kopřiva trénoval bez platné licence. Na střídačku Chomutova nesmí až do 2. února

Chomutov

Asistent trenéra chomutovských hokejistů Břetislav Kopřiva působil při čtyřech lednových zápasech Pirátů v extralize na střídačce bez platné licence a disciplinární komise mu za to s okamžitou platností zastavila činnost až do 2. února. Kopřiva se však odvolá.

Foto: Sport.cz

Břatislav Kopřiva

Článek

„Doba trestu byla stanovena s přihlédnutím ke skutečnosti, že na 1. února je plánován první doškolovací seminář, při kterém může podmínky předepsané pro prodloužení licence splnit," uvedl šéf disciplinárky Karel Holý.

Kopřivův prohřešek objevila kontrola registračních průkazů trenérů, při níž bylo zjištěno, že 65letý Kopřiva vykonával svou činnost bez platné trenérské licence A, jež mu vypršela v roce 2015. „Podle platných řádů hokejového svazu je trenérská činnost v soutěžích podmíněna odpovídající licencí a platným registračním průkazem, přičemž nesplnění této povinnosti je disciplinárním přestupkem," vysvětlil Holý.

Kopřiva nesplnil podmínky, kterými je prodloužení platnosti licence podmíněno (předepsaný počet doškolovacích seminářů a sledování reprezentačních akcí) a ani po vypršení platnosti licence neučinil žádné kroky k jejímu prodloužení, proto dostal zákaz činnosti. Holý za provinění současně v souladu s Disciplinárním řádem uložil klubu napomenutí.

S distancem nesouhlasí

Kopřiva se odvolá. „Teď to celé řeším a nechci to v tuto chvíli nijak rozebírat. Ale nesouhlasím s tím a samozřejmě se odvolám, protože si myslím, že tam došlo k omylům na více stranách," řekl ČTK zkušený kouč.

Chomutovští Piráti mluví o nešťastném administrativním zádrhelu, nicméně při dnešní předehrávce 36. kola v Brně už bude mít jejich kouč Vladimír Růžička na střídačce k dispozici jen jednoho asistenta, a to Jana Šťastného.

Reklama

Související témata: