Hlavní obsah

Zapracovali jsme na defenzivě a bodujeme, kvituje asistent Šlégr zlepšení Litvínova

Litvínov

Litvínovští hokejisté po dlouhé době opustili úplné dno tabulky extraligy. Vyhráli ve třech ze čtyř posledních zápasů. A mají před sebou i vidinu toho, aby případně ještě zabojovali o předkolo play off. „Na marodku se nevymlouváme,“ říká asistent trenéra Jiří Šlégr.

Foto: Petr Horník, Právo

Jiří Šlégr na litvínovské střídačce.

Článek

Čemu přisuzujete zlepšení, které se datuje od konce prosince?

Zapracovali jsme na defenzivě. Hlavně jsme potřebovali, aby se i útočníci vraceli do klíčových prostorů v naší obranné třetině. Tím trochu ulehčili bekům a myslím, že jsme praktikovali komplexní obranu. Všichni hráči v dané chvíli odvádějí na ledě maximum, což přineslo ovoce v podobě pěti bodů ze dvou zápasů po sobě.

Jak velkou komplikací je při snaze o únik z nejspodnějších pater tabulky přetrvávající marodka?

Na to nemůžeme takhle myslet. Jenom by nám podobná výmluva svazovala ruce a nohy. Nastupujeme s hráči, které máme k dispozici. A každý získaný bod je rozhodující a dobrý. V Chomutově jsme sice nedlouho před koncem vedli 2:0, takže nemuselo dojít na prodloužení, ale i výhra 3:2 v nastaveném čase je krásná. Přivezli jsme vítězství z venku.

V příštím kole hostíte dvanácté Pardubice a v případě tříbodového zisku se na ně můžete dotáhnout v tabulce.

Pro nás je každý soupeř silný. Týmy se na sebe navzájem chystají a je jedno, proto komu zrovna hrajeme. Uvidíme, jaká bude sestava. Pokud se nám v dohledné době vrátí zranění hráči, budeme rádi. Pokud ještě ne, musíme si poradit.

Jak to vypadá s útočníkem Lukášem Vantuchem? Počítáte s ním až do konce sezóny?

Zatím je dohoda s Hradcem Králové na jeho hostování do 31. ledna. Hodil by se nám ale na delší dobu. Budeme se snažit o prodloužení jeho hostování, ale neodhadnu, jestli je to možné.

A co případné posily z WSM Ligy?

Pokoušíme se o něco, není však jednoduché dotáhnout příchody do konce. Mohl bych říci, že bychom si rádi třeba vzali na výpomoc nejlepšího střelce první ligy Vítězslava Bílka z Kladna. Ale některé věci jsou reálné a jiné nejsou a snažíme se především pracovat se stávajícím kádrem.

Reklama

Související témata: