Hlavní obsah

Brno - Chomutov 3:1Kometa porazila Chomutov a vystřídala ho na sedmém místě

MinutaMin. Tým Hráč Akce
36. Ton 1 : 0
43. Hruška 2 : 0
51. Květoň 2 : 1
53. Káňa 3 : 1
Záznam online reportáže

Hokejisté Komety Brno porazili v předehrávce 36. kola extraligy Chomutov 3:1 a vystřídali soupeře na sedmém místě tabulky. Prvním gólem v sezóně a asistencí se na výhře podílel útočník Petr Ton. Brňané Piráty bodově dostihli a mají lepší skóre.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Trenér Brna Alois Hadamczik událí pokyny v duelu s Chomutovem.

Článek
Fotogalerie

Kometa po dvou zápasech pod otevřeným nebem vsadila po návratu do domácí haly na hru s dobře zajištěnou defenzivou. Podobnou taktiku ale zvolili i Piráti a obezřetně bránili střední pásmo. Oba celky se proto v první třetině nedostaly k vyloženější střelecké příležitosti. Pokusy z větší vzdálenosti kryli oba brankáři, brněnský Čiliak a chomutovský Kopřiva.

Hokej získal až ve druhé části na útočné kvalitě. Brňané zvýšili důraz a dostali se do tlaku. Hosté těžili z rychlých protiútoků, nejvíce se prosazovala Červenkova první útočná řada a nebezpečí hrozilo také od Vondrky a Květoně. Oba celky se ale nedokázaly prosadit ani při přesilových hrách.

Skóre otevřel až ve 36. minutě v době největšího tlaku Komety Petr Ton, který získal za brankou kotouč a jeho přihrávku si srazil do vlastní sítě nešťastně Račuk. Bývalý nejlepší střelec a nejproduktivnější hráč soutěže Ton po zranění při teprve čtvrtém startu v sezóně poprvé bodoval.

V úvodu závěrečné třetiny využili Brňané přesilovku a ve 43. minutě po Tonově přihrávce překonal Kopřivu Hruška. Piráti nerezignovali a po gólu Květoně jim svitla naděje na zvrat. Tu ale rychle uhasil za necelé dvě minuty třetí brněnskou brankou Káňa. Brňané už taktickou hrou udrželi tříbodové vítězství a vyhráli nad Chomutovem i sedmý vzájemný zápas na domácím ledě.

36. kolo hokejové extraligy:
HC Kometa Brno - Piráti Chomutov 3:1 (0:0, 1:0, 2:1)
Branka: 36. P. Ton, 43. J. Hruška (P. Ton, T. Kaberle), 53. J. Káňa II (Trška, Špirko) - 51. D. Květoň (Pereťjagin, Dušek). Rozhodčí: Kubuš, Müllner (oba SR) - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 5:5. Využití: 1:0. Diváci: 7024.
Brno: Čiliak - Kuboš, T. Kaberle, Kováčik, Malec, Štindl, Trška - P. Ton, J. Hruška, Ostřížek - Špirko, V. Němec, J. Káňa II - H. Zohorna, Dočekal, P. Mrázek - Vondráček, Koreis, Burian. Trenéři: Hadamczik, K. Beran a Pokorný.
Chomutov: Kopřiva - Rutta, Skinner, Valach, Jánošík, Tejnor, Pereťjagin, Dlapa - T. Pospíšil, Červenka, Tomica - D. Květoň, Dušek, Vondrka - Hřebejk, Ölvecký, Sklenář - Chlouba, Račuk, R. Veselý. Trenéři: V. Růžička st. a J. Šťastný.

Reklama