Hlavní obsah

Zlín - Liberec 2:1Zlín poprvé v sezóně bodoval proti Liberci

MinutaMin. Tým Hráč Akce
29. Žižka 1 : 0
41. Bakoš 1 : 1
48. Říčka 2 : 1
Záznam online reportáže

Zlín

Hokejisté Zlína porazili ve 37. kole extraligy Liberec těsně 2:1. Berani proti suverénně vedoucímu celku tabulky poprvé v sezóně bodovali a připsali si sedmou výhru v řadě před svým publikem, když o jejich úspěchu rozhodl útočník Robert Říčka. Severočeši přišli o sérii tří zápasů s plným bodovým ziskem.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Tomáš Žižka (zleva) ze Zlína, Martin Bakoš z Liberce a brankář Zlína Libor Kašík v utkání 37. kola extraligy..

Článek

První dějství moc hokejové krásy nenabídlo a vyloučených bylo více než šancí k otevření skóre. Hned při tom prvním, kdy seděl na trestné lavici domácí Marušák, se puk dobře odrazil na hokejku Krenželoka, jenž ale nebyl dostatečně pohotový. V polovině okořenila třetinu výměna názorů mezi Říčkou a Dernerem.

Zlín měl sice puk častěji na hokejce, nebezpečnější však byla jenom teč Čachotského. A když před přestávkou Bílí Tygři promarnili přečíslení dvou proti jednomu, šlo se do kabin za bezbrankového stavu.

Prostřední dějství zprvu pokračovalo ve znamení úvodní dvacetiminutovky. Až do 29. minuty, kdy při přesilovce vypálil Žižka a svou přízemní střelu uklidil do sítě. Zvýšit mohl zanedlouho Holík, jenomže tak dlouho hledal ideální střeleckou pozici, až se ocitl v nulovém úhlu. Do druhé pauzy bylo ještě dvakrát rušno před Kašíkem, Berani ale úspěšně hájili těsné vedení.

Ve třetí části jim to vydrželo ovšem pouze 46 vteřin. Hosté do ní vstupovali v početní výhodě a jejich ukázkový kolotoč si o gól přímo říkal. Nakonec jej - i přes velké protesty domácích - sudí přiznali Bakošovi, přestože se zdálo, že hosté vydolovali puk zpod Kašíkovy lapačky. Moravané se však nenechali rozhodit. Početní výhodu sice ještě nevyužili, následný tlak už ale ano. Konkrétně zblízka pohotově doklepl puk do branky Říčka.

V 52. minutě se dostal puk za Lašákova záda potřetí, jenomže ránu Žižky zastavila tyčka. Nedlouho poté zastoupil strážce libereckého brankoviště na poslední chvíli jeden z obránců. Cibák zase únik společně s Marunou ani nezakončil. Dvě a půl minuty před koncem oslabil hosty zbytečným faulem mimo děj hry Ševc. I proto už Bílí Tygři na vyrovnání nedosáhli.

37. kolo hokejové extraligyě
PSG Zlín - Bílí Tygři Liberec 2:1 (0:0, 1:0, 1:1)
Branky a nahrávky: 29. Žižka (Bukarts), 48. Říčka (Bukarts, Urbanec) - 41. Bakoš. Rozhodčí: Hejduk, Mrkva - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 4:7. Využití: 1:1. Diváci: 5022.
Zlín: Kašík - Marušák, Kotvan, Matějíček, Žižka, Řezníček, Urbanec - Bukarts, P. Holík, Říčka - Ondráček, Cibák, Maruna - Čachotský, Roman Vlach, O. Veselý - Šťastný, Fořt, F. Čech. Trenéři: Rostislav Vlach, Jurík a Hrazdira.
Liberec: Lašák - Šimek, Ševc, Mojžíš, Derner, Vitásek, Výtisk - Bulíř, Vampola, Birner - Bakoš, Lakatoš, Radivojevič - Valský, P. Jelínek, Krenželok - Stránský, Jonák, J. Vlach. Trenéři: Pešán a V. Čermák.

Reklama

Související témata: