Hlavní obsah

Pardubice už podruhé v sezóně mění trenéra! Mužstvo převezme Draisaitl

Praha
Aktualizováno

Už podruhé v sezóně sahají hokejové Pardubice ke změně hlavního trenéra! Richarda Krále, jenž mužstvo převzal v polovině října, ale nastartovat se mu ho nepodařilo, střídá Peter Draisaitl, který podepsal víceletou smlouvu. Padesátiletý kouč vedl v této sezóně Hradec Králové, od kterého byl koncem listopadu odvolán. Richard Král u mužstva zůstává a stane se Draisaitlovým asistentem. Pardubice o tom informovaly na svém webu.

Foto: Petr Horník, Právo

Trenér Peter Draisaitl přebírá hokejisty Pardubic.

Článek

Dvanácté Pardubice prohrály poslední čtyři zápasy a pozice zajišťující postup do předkola play off se jim vzdalují. Na desátý Třinec aktuálně ztrácejí sedm bodů, přičemž musejí koukat i pod sebe, neboť na poslední Litvínov mají už jen dvoubodový náskok.

„Náš tým na podzim převzali pardubičtí trenéři, kteří mají velkou perspektivu, a nadále s nimi počítáme. Nyní se nacházíme v těžké fázi sezóny, a protože si uvědomujeme vážnost naší situace, sázíme na zkušeného trenéra, který vyznává naprosto profesionální přístup a totéž vyžaduje od hráčů. Stoprocentní disciplína je základem jeho práce, právě tyto atributy by nám měly pomoci zvrátit dosavadní vývoj sezóny," uvedl generální manažer Pavel Rohlík.

Nový hlavní trenér povede svůj tým již na úterním tréninku. „Pardubice mě oslovily a velmi se mi zamlouval způsob komunikace a pohovorů s pány Šmidberským a Rohlíkem. Vážím si možnosti pracovat pro Dynamo," uvedl Peter Draisaitl.

Cílem je zachránit sezónu

„Čeká nás spousta práce, která bude velmi intenzivní a náročná pro nás všechny. Půjdeme krok za krokem. Hráči toho mají po psychické stránce až nad hlavu. Pardubice nemohou jít v tabulce níže. Zápasů je málo a bodů, které musíme získat, mnoho. Nebudeme si vykládat žádné pohádky. Víme, o co nám jde, že musíme zachránit sezónu," dodal Draisaitl.

Ten si v Pardubicích sestaví nový realizační tým, jeho asistentem se však stane právě Král, jenž vedl Východočechy od poloviny října, kdy nahradil odvolaného Miloše Říhu mladšího.

Padesátiletého Draisaitla, který v české nejvyšší soutěži vedl kromě Hradce Králové i České Budějovice, čeká premiéra na pardubické střídačce v pátek na ledě brněnské Komety. První domácí střetnutí zažije o dva dny později, shodou okolností proti Hradci Králové. První trénink by měl vést v úterý.

Reklama

Související témata: