Hlavní obsah

Sparta rozstřílela Brno, součástí kanonády byl i její kapitán

Na domácí led v pražské O2 areně vyjel sparťanský centr Jaroslav Hlinka po dvou měsících. Kvůli poraněnému břišnímu svalstvu vynechal celkem 11 extraligových zápasů, ale při úterní dohrávce s Kometou se do kanonády (9:3) zapojil vítěznou brankou.

Foto: Michal Doležal, ČTK

Sparťané (zleva) Petr Kumstát, Jaroslav Hlinka a Miroslav Forman se radují z gólu.

Článek
Fotogalerie

„Ta trefa je dobrá pro můj klid, ale hlavně mám radost, jak nám ten zápas sednul všem, protože se o brankový příděl podělily všechny čtyři lajny," říkal 39letý útočník, jenž na gól čekal od 25. října. „Nemluvil bych o nějaké úlevě, že jsem skóroval. V tom dlouhém čekání na gól se odrazilo i délka mého zranění, které si prostě vyžádalo větší porci času na uzdravení, než bych původně myslel," dodal Hlinka.

Návrat před vlastními fanoušky měl jako z krásného snu. „Napadalo nám to tam hodně rychle a bylo hotovo. Nevybavím si utkání, kdy bychom vyhráli první třetinu 6:0. Na střídačce padly nějaké řeči o desítce, ale pro mě je teď nejdůležitější pořádně se na ledě rozkoukat a být platným článkem týmu, abych se po ledě jen tak nepotácel. Potřebuju rychle získat zpátky správnou herní orientaci i zápasovou kondici," líčil Hlinka.

Během léčení bylo pro něho nejtěžší se na hokej jen dívat. „Ne, že bych v hledišti vyloženě trpěl, ale radši bych samozřejmě hrál. Naštěstí kluci předváděli slušný výkony, takže jsem ani nebyl v hledišti nervózní," usmál se.

Reklama

Související témata: